A Népszabadságot olvasók egyvalamit észrevehettek a szombati, illetve mai, a pécsi ámokfutással kapcsolatos cikkekben: egyetlen egyben sem próbálták meg összemosni a Jobbikot az elkövetővel. Még régi, „kedves” ismerősünk, a Jobbik nagy „barátja”, a hírhedt (lásd EZT) Tóth Ákos szombati vezércikke („Sípoló kapuk”) is tartózkodott ettől, vagy egyáltalán attól, hogy a radikális jobboldalt akár csak megemlítse.

A 18%-os MSZP-tulajdonban levő Népszabadság, tehát, Pécs kapcsán nem jobbikozott (eddig), jól tudva, hogy igencsak visszaütne az ilyen, teljesen alaptalan vádaskodás. Honnan jött hát a támadás? Nem nehéz kitalálni: a parlamenti egypárt másik oldaláról; a Zsidesz magyarellenes uszítása, botrányai ellenére kirúghatatlan megmondóemberétől, Orbán és Navracsics tanácsadójától, a Hírszerző díszcigányától, Sajóbábony kapcsán is magát (és pártját) lejárató Balogh Artúrtól. Bizonyítva, hogy milyen aljas eszközökkel, ember alatti szinten próbálja a Jobbikot lejáratni a “nemzeti”, “hazafias” Zsidesz – olyanon, amelyre még az MSZP (lásd a Népszabó-cikkek) sem ereszkedett le.
Megint feltesszük a kérdést: érdemes, szabad-e olyan pártra szavazni, amely nemcsak megtűr egy ilyen embert a tagjai között, hanem egyenesen elzárkózik attól, hogy a többségi nemzet elleni uszítása miatt páros lábbal rúgja ki? A válasz egyértelmű, különösen, ha számításba vesszük azt, hogy a Zsideszben Balogh Artúr csak egy a hasonszőrűek közül. Hadd utaljunk például Schmidt Mária (fideszes fő-hangadó, tanácsadó, Orbán személyes jóbarátja stb.) nevezetes HVG-s lilaködös, fajvédő, cigánypátyolgató cikkére. Ahogy már többször megírtuk: hiába vannak (lehetnek), legalábbis alacsonyabb szinten, a Zsideszben a cigánykérdéshez normálisan (pl. Érpatak-szinten) hozzáálló emberek, azoknak a bekeményítési, befenyítési ötleteik egyszerűen meg fognak bukni az olyanok ellenállásán, mint Artúrunk vagy Schmidt Macánk. Ha a Zsidesz kerül (egyedül) hatalomra, akkor az égvilágon semmi változás, bekeményítés nem lesz, ugyanúgy folytatódik a cigányterror, ugyanúgy nem mernek fellépni majd ellenük. Ahogy ez az elmúlt több, mint három évnyi fideszes helyi politizálásból is kiderül. Egyetlen egy olyan fideszes vezetésű település nincs (a sok ezerből), ahol bármilyen módon befenyítették volna a bűnözőcigókat. Szemben a jobbik-közeli Érpatakkal, vagy akár Malival, Szepessyvel. Pedig idejük, hatalmuk és mozgásterük lett volna, ahogy az különösen Érpatak kapcsán derült ki.

Egy Balogh-megabölcsesség a sokból (helyesírását nem javítva idézzük): „A mai politikai pártok közül a Jobbik éri el a legjobban azt a korosztályt amiben a tragédia történt, így a Jobbikosok közvetlenül okolhatóak a megtörtént gyilkosságért.” Aha, ezek szerint kivétel nélkül minden, mondjuk 35 év alattiak által elkövetett bűncselekményt a Jobbik nyakába lehet varrni. És nem szakad le a plafon...

Megkíméljük magunkat az egyéb okosságok elemzésétől, így álljon csak itt (jelenleg) három cikkhivatkozás, tessenek ott elolvasni ezeket a firkálmányokat, valamint a rájuk érkezett reakciókat, amelyek közül, mint általában a blog minden újabb cikkében, a „ronin” által írtakat ajánljuk T. Nagyérdemű becses figyelmébe. (Figyelem, Artúrunk, Radics Bélánk vagy egyik talpasuk hellyel-közzel megpróbálja hamisítani hozzászólásait. Természetesen azonnal lebuknak: nemcsak a nevét nem írják helyesen („rónin”-ként írnak), hanem általában egysoros, „megb****tam a náci anyámat”-típusú benyögéseikről is egyértelmű, hogy nem a lejáratni kívánt eredeti írta.) Apropó, ronin. Megint hadd ajánljuk az ITTENI, „Nem A Romákat Utálja Minden Rasz [sic]!!” című, egy igazi cigó elmeroggyant által írt anyagra érkezett reakciókat – nagyon szépen „leoltja” a cikkírót.
Balogh cikkei (a címek helyesírását nem javítottuk. Figyelem! Ez csak egy Artúr számos tükrözése mellett – ezer másikba is bemásolja a cikkeit. Azért ezt linkeljük, mert ebben van a legtöbb (értelmes) hozzászólás, szemben a hírszerzős, sokkal kevésbé népszerű és látogatott “anyablogjával” vagy a blog.hu-s egyéb tükrözésekkel):
Frissítés (dec. 1. 10.05): Artúrunk újabb, gyalázkodó írással (A Cigánygyilkosok is Jobbikosok voltak! Vajon a pécsi ámokfutó?) jelentkezett. Ebben ráadásul nemcsak azt állítja, hogy a pécsi lövöldöző jobbikos, hanem azt is, hogy az állítólagos “cigánygyilkosok” is azok. Természetesen az az aprócska tény egyáltalán nem zavarja, hogy amennyiben ez igaz lenne, állandóan ez ömlene a balliberális sajtóból és mást se hallanánk.