Gy. Anikó élettelenül találta kétéves gyermekét a szobában, a mentők éppen az újraélesztéséért küzdöttek. A Tápiószelén bántalmazott gyermek édesanyja szerint Kirát olyan ütést érhette, amit aligha élhetett túl. A nő élettársát, Kira nevelőapját a rendőrség hétfőn őrizetbe vette, az anya ezután adott interjút, amelyben elmondta, hogy a férfi megbukott a poligráfos vizsgálaton.
Zoom
B. Béla, a nevelőapa a képen a másik kisgyerekkel
"Ellentmondásosak voltak az élettársam vallomásai, először azt mondta, hogy fel szeretett volna nyúlni Kira a poharáért, hallott egy köhögést, majd egy csattanást. Ahány emberrel beszélt, annyiféleképp mondta el, mi történt. A kórházban már azt mondta nekünk, hogy vitte volna lefektetni a kicsit, és akkor hallott valami csattanást. A rendőrségen kérdezték, hozzájárulunk-e a poligráfos vizsgálathoz, hogy tisztázzuk az ellentmondásokat. Őt bent tartják azóta is" - nyilatkozta élettársáról és Kira nevelőapjáról, B. Béláról Gy. Anikó, annak a kétéves kislánynak az édesanyja, aki január 10-én belehalt a fejsérülésébe .
Zoom
A tápiószelei kislányt január 8-án szerdán újra kellett éleszteni, az orvosok a kétéves kislányon ütésnyomokat találtak. A nevelőapát, B. Bélát még hétfőn őrizetbe vette a rendőrség, majd emberölés bűntettével gyanúsították meg. A Heim Pál Kórházban az orvosok megdöbbentek a kisgyermeket ért sérülések láttán.
"Hétfőn reggel negyed 8-kor vittek el mindkettőnket, este engedtek el a Teve utcából - mondta az asszony a rendőrségi kihallgatásukat követő eseményekről. - Amikor kimentem, meghallottam a hangját, ahogy megkérdezi az őt kísérő rendőrtől, hogy én visszakapom-e még azért a gyerekeket, és akkor az indulatok feltörtek belőlem.
Odarohantam hozzá, és azt kiabáltam, 'ezek után te még a szemembe mersz nézni', amire csak annyit mondott, hogy bocsánat. A rendőr rám szólt, hogy nem szabad kommunikálnunk, mert Béla még kihallgatás alatt van" - tette hozzá a 38 éves édesanya, aki ugyan még nem hivatalosan, de úgy tudja, a kétéves lánya többszörös koponyasérülést szenvedett január 8-án a tápiószelei házukban.
"Akkora ütést kapott állítólag, hogy semmi esélye nem lett volna a túlélésre. Aznap délután negyed 3-kor kaptam a telefont, a keresztszülőknél voltunk épp a négyéves kislányommal. Azonnal hazarohantam, és akkor láttam, hogy nagy a baj" - idézte fel a szerdai nap történéseit Gy. Anikó.
Az édesanya a kislányát élettelenül találta a saját szobájában, ki volt tárva a keze, lába, rajta volt az újraélesztőgép és a lélegeztetőmaszk. Gy. Anikó szerdától a kórházban volt a kislánya mellett, a négyéves kislányukat csütörtökön elvitte Erdőkertesre az édesapa, a pár hónapos közös gyereküket pénteken vitte el a nagykátai gyámhatóság.
Zoom
A 38 éves nő 2012 január végén ismerkedett meg B. Bélával, márciusban összeköltöztek, pár hónapja született meg közös kisfiuk. Élettársáról Gy. Anikó ellentmondásosan nyilatkozott, előbb azt mondta, gyerekszerető embernek ismerte meg, nem tapasztalt nála agresszivitást, és sosem látta, hogy a férfi valaha megütötte volna a gyerekeket. Nem sokkal ezután mégis arról beszélt, nevelt lányai féltek a férfitől, és mégiscsak voltak korábban is jelei annak, hogy a férfi bántalmazhatta a kétéves Kirát.
"A négyéves elmondta volna, ha őt is bántotta volna, ám lehetségesnek tartom, hogy valamivel sakkban tartotta a kislányt, féltek tőle a gyerekek. Azt hiszem, egyszer láttam nyomát verésnek, akkor azt a mesét adta be, hogy kinyílt a kazánház ajtaja, és leesett a lépcsőn Kira. Az igaz, hogy egy időben tényleg kinyílt a kazánház ajtaja, de megcsináltattam a zárat. Utólag kiderült, hogy verésnyomok voltak: akkor tényleg lelökte a kazánházba. Kinyitotta az ajtót, és a másfél éves Kirát, aki akkor tanult járni, lelökte a lépcsőn" - mondta az asszony.
B. Béla, a kétéves tápiószelei kislány nevelőapja nem szedett gyógyszert, nem drogozott, és nem ivott. Alkalmi munkákból élt, a kétéves Kirával és a párhónapos fiával többnyire otthon volt, ahogy a gyerekek édesanyja is.
Mindenkinek előadta magát, mint szegény Hargita megyei hontalan, de most döbbentem rá, hogy ez álca volt, hazudott nekem. Felhívtam az egyik rokonát a történtek miatt, ő azt mondta nekem, hogy Bélát körözik egy éve Romániában, és le akarták tartóztatni, de azt egyelőre nem tudtam meg, hogy miért. Sorozatban írnak nekem most a volt barátnői, a volt felesége és ismerősei.”
Gy. Anikó nem tapasztalt különösebb furcsaságot kettőjük viszonyában, azonban utólag visszagondolva, furcsállja, hogy élettársa nem mutatta be őt soha senkinek - állítása szerint a férfi valószínűleg nem akarta, hogy kiderüljön róla az igazság.
Zoom
Sajtóértesülések szerint a kislányt az orvosok alultápláltnak látták , a szomszédok és a helyiek elmondása szerint a kislány édesapja rendszeresen vitt nekik élelmiszert. Az édesanya cáfolta mindezt, szerinte a két kislány édesapja a hírekkel ellentétben nem járt kéthetente Tápiószelére, az az ő édesanyja, vagyis a nagymama küldte Erdőkertesről, de nem azért, mert nem volt mit enniük.
"Béla úgy viselkedett a január 8-i történtek után, mintha mi sem történt volna, reggel felkelt, este lefeküdt, napközben rendesen evett, jött-ment az utcán, mintha csak annyi történt volna, hogy eltemettük valaki kislányát az utcából" - nyilatkozta Gy. Anikó.
(Velvet)
Korábban írtuk: