Bezár!
2021. március 1., hétfő, Albin, Gyopár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:48 Több mint négyszáz határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén08:29 Az irániaknak nem lesz atomfegyverük sem megállapodással, sem anélkül - mondta Netanjahu az amerikai barátjának08:08 A zsidók már bevallottan "szinte hetente" támadják Szíriát07:46 Lemondott a japán kormány sajtóreferense, mert őt is megvendégelte a miniszterelnök fia07:35 Itt a hideg, behúzódnak a rágcsálók (x)07:24 Negyventonnás ámbráscettetemet találtak a kínai tengerparton06:52 Szinte érintetlen ceremoniális kocsit találtak Pompejiben23:09 Az elmúlt harminc évben csökkent a fagyos napok száma22:49 Irán most nem tárgyal22:21 A Dél-afrikai Köztársaságnak nagyon megtetszett a Johnson and Johnson-vakcina22:07 Élvezetből ölt a néger - Heti progresszió (LXIX. rész)21:35 A francia koronaigazolvány a negatív PCR-tesztet is fel fogja tüntetni21:03 Tizennyolc embert lőtt agyon a mianmari rendőrség oszlatás közben20:47 Törökország és Irán kölcsönösen bekérette egymás nagykövetét20:25 Szijjártó: rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Az év eleje óta 30 esetben adtak le éles lövéseket kiskorúakra az izraeli megszállók

Reklám

A Palesztinában működő gyermekvédelmi szervezet közlése szerint az izraeli hadsereg továbbra is túlzott erőt alkalmaz a gyermekekkel szemben. Nem egy esetben éles lőszerrel céloznak meg kiskorú palesztinokat – olvasható a szervezet állásfoglalásában.
Zoom
A március 21-én közzétett nyilatkozatból kiderült, hogy az év eleje óta a megszállók 30 dokumentált esetben lőttek éles lőszerrel palesztin gyermekekre. Ebből 29 alkalommal békésen demonstráló tömegben felvonuló kiskorúakat vettek célba az izraeli katonák, egyszer pedig egy izraeli telepes a megszállt Jeruzsálemben adott le lövéseket gyerekekre.
A palesztinai gyermekvédők annak tulajdonítják az izraelieknek a palesztin gyerekekkel szemben tanúsított (korántsem új keletű) kegyetlenségét, hogy a megszállók – korábbi tapasztalataik alapján - meg vannak győződve arról: bármilyen felháborító bűncselekményt is követnek el, annak rájuk nézve semmiféle következménye nem lesz.
Zoom
A nyilatkozat rámutat: az izraeli hadsereg szabályzata szerint éles lőszert csakis abban az esetben lehet bevetni, ha a katonákat halálos veszély fenyegeti. Azonban semmiféle bizonyíték nem áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a meggyilkolt vagy megsebesített palesztin gyerekek halálos fenyegetést jelentettek volna akár egyetlen izraeli katonára is – olvasható a gyermekvédő szervezet állásfoglalásában.
A gyermekvédők közleményükben több konkrét estre is igyekeznek felhívni a figyelmet. A 15 esztendős Mu'ath al-Ramahit a mellkasán érte lövés ez év március 6-án, amikor a ciszjordániai Jalazone menekülttáborban összecsapások törtek ki az izraeli katonák és a palesztin tüntetők között. A fiú súlyos sérüléseket szenvedett.

Ugyancsak a jalazonei menekülttáborban lezajlott március 6-i összetűzések során sebesítették meg a „világ legerkölcsösebb hadseregének” katonái a 16 esztendős Muhammad Hmidatot is.
„Először úgy éreztem, mintha valaki hátulról meglőtt volna. Azután szédülni kezdtem, és borzasztó fájdalom hasított belém. Akkor vettem észre, hogy az arcom csupa vér” – idézi fel a közlemény az arcon lőtt fiú, Muhammad Hmidat szavait.

A 16 éves Malik Ghawanmeh-t a jobb lábán érte az éles lövés. A csontjai darabokra törtek. Az ugyancsak 16 esztendős Muhammad Birnat a Ramallah melletti Bilinben heti rendszerességgel megtartott békés tüntetésen vált a megszállók golyóinak célpontjává.
„Az izraeli katonák először könnygázzal támadtak ránk, azután éles lőszerrel lőttek minket. Menedéket kerestem valahol, de hirtelen azt éreztem, hogy a jobb lábamat eltalálta egy lövedék” - idézte fel az eset körülményeit a súlyos térdsérülést szenvedett palesztin fiú.
Perge Ottó - PIC nyománFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready