Ezt pedig azzal tetézte, hogy párhuzamot vont a gyurcsányozás és a zsidózás között. Az eredmény pedig az alábbi Pottyondy Edina-levél, alatta az elvtársak (Mérő Vera, Konok Péter stb.) bősz helyeslésével. (Az, hogy Jézussal is párhuzamba állította magát, természetesen a legkevésbé sem zavarja őket.)
Zoom
Hol vannak már azok a jó buzifelvonulós idők...
Ferenc kérem!
Egy csöppet sem lepődtem meg azon, hogy az újabb, a legújabb kudarc után sem lép hátra. Miért is tenné? Remekül elvan, élvezi, elfoglaltság az egész családnak. A pártja mindenben támogatja, hiszen ami az elmúlt húsz évben történt ezzel az országgal abban nincs felelőssége, ahogy abban sincs, hogy a baloldal Magyarországon egy romhalmaz. Joguk van így gondolni. És a DK szíve-joga, hogy mindörökké elnökké válassza, vagy fáraóvá, vagy akár félistenné. Hiszen ez egy roppant demokratikus szervezet.
Az viszont határozottan zavar, hogy a legutóbbi indexes önmosdatásában az lmbtq közösség jogait és képviseletét jelölte meg a kudarca egyik okának.
Azt állította, hogy a magyar társadalom alap kultúrája szerint a társas kapcsolatok a férfi-nő kapcsolatára épülnek, ami kultúrát ön szerint védeni kell. Nem kell megpróbálni a magyar társadalmat egy elfogadóbb, humánusabb gondolkodás felé terelni. Tényleg, Ferenc?
Ferenc! Ez a Fidesz dumája! Amellett, hogy ez kifejezetten durva, jobboldali-konzervatív álláspont, a leggyalázatosabb árulás és cserbenhagyás, amit egy baloldali politikus elkövethet. Gratulálok, mert ezzel még engem is sikerült meglepnie. Várom, hogy a magyar társadalom állítólagos "konzervatív értékei" okán mikor ront neki a liberális szabadságjogoknak (jó, ezen már túl vagyunk a rendőratakkal), vagy mikor ront neki a szociális értékeknek.
Döbbenetes, hogy Magyar Péter után ön is azokban a sajtótermékekben azonosítja az ellenséget, amik az ellenzék és a közszolgálati sajtó munkáját végzik. Miközben az ön pártja milliárdos állami támogatást vesz fel, és abból saját Megafont épít. Ez a pofátlanságnak és a gátlástalanság az a szintje, amit ebben a rendszerben Orbán Viktoron és magán kívül senki nem képes ilyen rezzenéstelen arccal előadni.
Ha tényleg máig nem érti, hogy mi volt a baj a kormányzásával, aminek a végére szitokszó lett a liberalizmus és a baloldaliság, ami csődbe juttatta az országot, ami megalapozott Orbán uralmának, akkor lehet, hogy maga tényleg nem több, mint Orbán hasznos hülyéje.
Én viszont úgy hiszem, pontosan érti, hogy mi volt a baj, csak arra számít, hogy előbb vagy utóbb elfelejtik az emberek. És ezért tesz mindent kockára, ezért pusztít és mérgez, mert azt gondolja, hogy egy nap már nem fog számítani. Szerintem téved. Számítani fog. De még sokkal inkább számítani fog, amit most tesz, amit most csinál.
Az pedig, hogy a gyurcsányozás és a zsidózás között párhuzamot von, olyan erkölcsi és intellektuális ürességről árulkodik, ami a beszámíthatóságát is kétségbe vonja.
Ha ezt a dumát zsidózásos párhuzammal, a baloldali sajtóval szembeni rágalmakkal, az lmbtq emberek és jogok megtagadásával bármely nyugati baloldali párt elnöke megengedné magának, még egy sikeres EP választás után is fel kellene állnia. Nemhogy azután, hogy a pártja összeomlott, és a középpárti státuszból a küszöbért küzdő státuszba süllyedt.
Nekem igazából csak egy kérésem van. Ne nevezze magát baloldalinak! Ön egy agresszív, toxikus hazudozó. Nem különb, mint a nemezise. Csak ő sokkal sikeresebb.