A Jobbik Ifjúsági Tagozata szomorúan állapítja meg, hogy egy újabb nemzetközi ifjúságkutatási összehasonlítás támasztja alá az általa elmondottakat, miszerint hazánk nem számít fiatalbarát országnak - írja közleményében Szabó Péter, a Jobbik IT országos alelnöke.
Egy francia ifjúságkutató intézet nemrégiben közölte egyik kutatásának eredményét, melyben arra a kérdésre keresték a választ, hogy mely országok folytatják a leginkább fiatalbarát politikát. A felmérés megállapítja, hogy Magyarország a második legrosszabb ország az Európai Unióban a fiatalok kulturális, szociális és gazdasági kiteljesedése szempontjából. Míg - a kutatás szerint - Svájc, Kanada, Ausztrália is kimondottan támogatja a fiatalokat, illetve a 10 évre előre vetíthető kilátásaik is pozitívak, addig Magyarország az egyik legkilátástalanabb ország ezen tekintetben.
A nemzeti párt szerint a kutatás eredménye nem meglepő, ezt a tényt a fiatalok körében óriási méreteket öltő elvándorlás is nagyon jól jelzi. Önmagában véve is tragikus, hogy a 18-39 éves korosztály több mint fele gondolkodik rövid, vagy hosszú távú elvándorlásban - véli Szabó, akinek pártja az elvándorlás megakadályozása és a fiatalok életkilátásának javítása érdekében államilag támogatott otthon- és bérlakás-építési programot indítana.
A fiatalok pártja forráskivonás helyett növelné az oktatásra szánt költségvetési összegeket, illetve járulék-kedvezményt biztosítana a munkaadók számára a foglalkoztatott fiatalok után. Ifjúsági törvényt alkotna azzal a céllal, hogy minden egyes törvényjavaslatnál fontos szempont legyen a magyar fiatalok érdeke.
A Jobbik Ifjúsági Tagozata ezért felszólítja a kormányt, hogy foglalkozzon végre és a fiatalokat érintő problémákkal, kezelje prioritásként azokat, hiszen ez az egész ország stratégiai érdeke - zárul a közlemény.
(Kuruc.info)