Bezár!
2019. november 12., kedd, Levente, Tihamér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:21 Kurz az ultralibsi zöldekkel egyezkedik22:06 Változik a szentendrei HÉV közlekedése21:43 Ellenzéki politikust választottak a szenátus élére Lengyelországban21:28 Baseballütővel verte a kamionos az őt megállító közutast20:43 Brutálisan összevert egy nőt egy nyugalmazott alezredes Bujákon egy katonai rendezvény után20:03 Gyárfás tagadta bűnösségét19:42 Erdogan a kitoloncolt dzsihadistákról: nem érdekel, hogy visszafogadják őket, vagy a határon maradnak19:27 Óvodásokat fújt le maró anyaggal egy elmebeteg Kínában19:19 Koalíciós kormányt alakítanak a "progresszív" vörösök Madridban18:48 Berlusconi beléptetné a Ligát a Néppártba18:11 Azok a jó elvtársi hagyományok: Gyöngyösi momentumos barátnője külföldről kér segítséget a diktatúra ellen17:13 Várható volt: Józsefváros bissau-guineai képviselője nem tudja értékelni az antik humort16:53 Posvány16:10 Szobrot állítana Horthynak a Mi Hazánk a fővárosban, bemutatták a gipszmintát15:46 Összefogott az ellenzék Soroksáron: fizetés nélkül maradt a polgármester
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Külföld ::

Franciaország vészesen sodródik a barbárság felé – állítja egy álnéven publikáló francia újságíró

Reklám

Végre valaki ki merte mondani a nyilvánvaló tényt: Franciaország megállíthatatlanul sodródik a káosz felé. A Laurent Obertone álnéven publikáló, 28 éves francia újságíró, január közepén megjelent France: A Clockwork Orange (Franciaország: Mechanikus Narancs) című könyvében adatokkal és tényekkel bizonyítja, hogy az országban rohamosan növekszik a bűncselekmények száma, és egyre elterjedtebbé válnak a különböző társadalomellenes viselkedési formák.

Obertone könyvében rámutat arra is, hogy a politikusok és a média hosszú évek óta szőnyeg alá söpri a barbarizálódás egyre szembeötlőbb jeleit. "Senkinek nem kellene homokba dugni a fejét, és elfednie a valóságot” – hangoztatja a szerző. A valóság pedig szerinte a következő: „Minden egyes nap 13 ezer rablás, 2 ezer támadás és 200 erőszak történik Franciaországban” – írja Obertone, hangsúlyozva, hogy a hivatalos bűnügyi statisztikában a bűncselekmények egy része (közel egyharmada) nem szerepel, mert nem minden esetben történik feljelentés. A szerző becslései szerint évente hozzávetőleg 12 millió bűncselekményt követnek el Franciaországban.

Mint minden olyan esetben, amikor valaki ki mer mondani egy olyan igazságot, amelyet az uralkodó elit nem akar meghallani, fölharsan a „szakértelem”, a „politikai korrektség” és a „tolerancia” hamis jelszavait ismételgető kórus. A hatalom birtokosainak zsoldjában álló újságírók és kriminológusok azonnal „elfogultnak” és „tudománytalannak” minősítették a fiatal újságíró könyvét, de már rásütötték a „rasszista” bélyeget is. „Liberális” és „baloldali” bírálói szerint ugyanis mindaz, amit Obertone leírt, a „szélsőjobboldal malmára hajtja a vizet”, mivel a szerző „kapcsolatot feltételez a bűnözés növekedése és a bevándorlás között”. Az idehaza is ismert balliberális gondolkodásmód tehát Galliában sem ismeretlen: mindegy, mi az igazság, a lényeg az, hogy a „szélsőjobboldal ne erősödjön meg”. Tény és való egyébként, hogy a vezető politikusok közül egyedül a Nemzeti Front vezére, Marine Le Pen magasztalta a könyvet. A radikális jobboldali politikus felszólította a franciákat, hogy „olvassák el, és másokat is vegyenek rá az elolvasására”. Maga Obertone ugyanakkor tagadta, hogy a radikális jobboldallal szimpatizálna. Politikailag függetlennek vallja magát.

Obertone a France 2 televíziós csatornának adott nyilatkozatában kijelentette: "Harcolok azért, amit igazságnak érzek, azonban a média nem szentel kellő figyelmet ennek a kérdésnek”. A szerző könyvében sokkal szigorúbb büntetéseket javasol a jelenlegieknél. Ami annál is inkább kellemetlen a kormányzat számára, mivel a héten került a parlament elé egy olyan törvényjavaslat, amely az elzárás mellett szélesítené az „egyéb büntetési formák” (pénzbüntetés, házi őrizet, átnevelés stb.) alkalmazásának lehetőségeit. Mint emlékezetes, az előző francia elnök, Nikolas Sarkozy a „zéró tolerancia” elvét hirdette a bűnözőkkel szemben.
A könyv több bestseller-listán is előkelő helyen áll. A január közepén napvilágot látott 35 ezer példányát rövid idő alatt elkapkodták. Azóta újabb 20 ezer példányt nyomtattak ki, és a könyvet továbbra is viszik, mint a cukrot. Ami nem is csoda, hiszen a hazugságok áradatában fuldokló emberek igénylik az őszinte és igaz szót.
Perge Ottó - The Telegraph nyomán
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready