Hétvégén az antifa megmutatta külföldi segítséggel, milyen mélyen emberalatti, mondhatni állatias ösztönök vezetik, mennyire képtelenek megérteni, mit jelent valamiben hinni, a hősi életszemléletet, híján vannak bármilyen nemes emberi ideának, nem véletlenül merül ki önmeghatározásuk annyiban, hogy anti, tehát valami ellen jöttek létre.
Zoom
Azon hazafiak egy csoportja, akik tisztában vannak a fenti örökérvényű értékek mibenlétével, még a pénteki napon zárt körben emlékeztek kifejezetten autentikus környezetben (egy légópincében) a budavári kitörésre a Széll Kálmán tér közelében.
Zoom
Az eseményre meghívásos alapon lehetet érkezni, a programnak része volt a korabeli filmfelvételek levetítése, majd Gál Attila és barátai hagyományőrző bemutatója és fegyverismertetője következett. Megismerhettük a második világháborús magyar és német kézifegyverek egy részét.
Zoom
Ezután egy kerekasztal-beszélgetésre került sor, melyen részt vett Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője, Csarnai Márk történész és Ábrahám Barnabás történész és portálunk állandó publicistája. Különféle oldalról közelítették meg a témát (ideológiai és hadtörténeti), azonban motivációjuk ugyanaz volt, a hősök emlékét ápolni kell, és kötelességünk erőt is meríteni belőlük.
Zoom
Az est egy zenés résszel zárult, Vári-Kovács Péter vezetésével egy erre az alkalomra összeállt zenekar játszott el hazafias dalokat, köztük olyanokat, amelyek kifejezetten kapcsolódnak az évfordulóhoz.
Zoom
- A megemlékezés szervezetektől független, de bajtársi közösségek segítségével és részvételével, magánszervezés útján valósult meg. Tervek szerint jövőre még több programmal és szélesebb körű látogathatósággal valósul meg a megemlékezés - fogalmaztak a szervezők.
Lantos János - Kuruc.info
További képek:
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Videóval frissítve: