2021. szeptember 18., szombat, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:44 Bevonták a legnagyobb biztosító működési engedélyét Romániában12:09 Egy fokkal hasznosabbra cserélték a nőügyi minisztériumot Afganisztánban11:39 A választások után néhány napig korlátozná az államfő kegyelmi jogköreit a nagy elszámoltató Gyurcsány-párt10:49 Már a pénteki teszt során összeomlott a moslék informatikai rendszere10:03 Öten megsérültek egy balesetben Dunaharasztinál09:37 Nem tetszett az elvtársaknak Tajvan katonai költségvetésének növelése09:16 Biden zsidaja is a trumpi "sikeregyezmény" mellett agitál08:40 Példa nélküli diplomáciai válság: Franciaország visszahívta washingtoni és canberrai nagykövetét08:12 Már megint az izlandi lékhorgászok váltottak szót Tiszaújvárosban - egy "ellenérdekű" egyed elesett07:57 Kisebb földrengés volt Répcelak közelében07:44 Tévéostrom: 15 éve próbáltunk rendszert váltani07:30 Akár 120 ezer éves is lehet a ruhakészítés története06:54 Árverésre kerül az amerikai alkotmány első hivatalos változatának utolsó magánkézben lévő példánya23:53 Szerelmi bánat Borsodban: magát vagdosó cigányhoz siettek ki a rendőrök23:35 Közös védekezést kíván a közös veszély - az EU mediterrán országainak vezetői az éghajlati válságról tanácskoztak
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés ::

West-Balkán: a lányok halála után még másfél órát ment a buli

Korábban írtuk: A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kezdeményezte a szombat éjszaka történt diszkótragédiával összefüggésben őrizetbe vett öt ember előzetes letartóztatását - derül ki a Belügyminisztérium háttéranyagából, amelyet Pintér Sándor tárcavezető vasárnap késő esti sajtótájékoztatóján osztottak szét.

A rendőrség és a balliberális cigánymosdató média órákon keresztül azt hazudta, hogy csak két áldozat van. Az eddigi infóink szerint Kadosa Kinga és Csikós Emese hunyt el, mindketten 18 év alattiak. Egy harmadik lány is életét vesztette

A sajtóanyag szerint a BRFK Életvédelmi Osztálya folytatja a nyomozást az ügyben, több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűntette miatt. A nyomozók vasárnap kora este hallgatták ki a gyanúsítottakat, ezt követően őrizetbe vették őket, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A sajtóanyagban monogrammokkal jelölték a gyanúsítottakat, e szerint SZ.Gy., K.T., A.G., F.B.G. és P.L. az ügy gyanúsítottja.
Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap késő este tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a szórakozóhely mintegy félóra alatt történt kiürítése után megkezdték a helyszíni szemlét, és ennek során derítették fel azt is, hogy kik a felelősek a történtekért. Azt, hogy öt embert gyanúsítanak a tragédia ügyében, ugyancsak a belügyminiszter jelentette be.
Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya az MTI kérdésére elmondta: az öt ember közül ketten a rendezvény szervezői, ketten a helyiség bérbeadói, egy ember pedig a programsorozat szervezője.
A Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen szombat éjszaka, a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány ismertetése szerint fulladás okozta.
(MTI)
A sajtótájékoztató videón:
Korábban írtuk: Még mindig tisztázatlanok a körülményei az éjszakai eseményeknek. Az MTI korábban nem hivatalos rendőrségi forrásból származó információra hivatkozva azt közölte: az áldozatokat vélhetően agyontaposták a diszkóból menekülők. Tehát a cigókról továbbra sem esik szó a hivatalos verzióban, ezek szerint csak úgy magától esett pánikba a tömeg... A Barikád információi szerint közben a Nyugati téren tartott megemlékezésről 20 óra körül cigánybűnözést kiáltó fiatalokat hurcoltak el a kivezényelt rendőrök.
A mentősök szóvivője ugyanakkor azt mondta: még nem egyértelmű, mi okozta a lányok halálát, a pontos okot igazságügyi orvos szakértői vizsgálat állapítja meg. Állításuk szerint szúrásnyomokat nem találtak a holttesteken. A Kuruc.info percről perce tudósít a szomorú tragédia legfrissebb fejleményeiről.
A Kuruc.info helyszínen tartozkodó olvasóinak elmondása szerint a West Balkán nevű szórakozóhely zsúfolásig megtelt tegnap este 11 körül.  A kívül rekedt tömegben (de még az épületen belül) természetesen mocskos cigányok is voltak, akik sehogy nem jutottak előrébb, ezért akartak jó európai szokásuk szerint késsel utat "csinálni". Törvényszerűen következett a pánik, majd a menekülés, és egymás taposása. A részletek még nem világosak, sok az ellentmondás a szemtanúk beszámolóiban is: rengeteg résztvevő állítja, hogy késelés miatt tört ki a pánik, míg ennek ellenkezőjéről is kaptunk információkat.
Az MTV úgy tudja, hogy a kerületi jegyző két hete visszavonta a szórakozóhely engedélyét,így a tegnapi, agyonzsúfolt bulit jogellenesen tartották meg. Amennyiben ez az infó megerősítést nyer, úgy a Kuruc.info természetesen közzétesz minden fellelhető, hozzánk beérkezett adatot a napokban (név, fényképek, lakcím, telefonszám) a felelősökről, magasról köpve a személyiségi jogaikra, meg a "bízzuk az ügyet független magyar bíróságra" szövegre.
Az eseményeket itt lehet kommentálni: http://www.facebook.com/pages/Kurucinfo-hirportal/102575339795074 Nem cenzúrázunk semmit a többi oldallal ellentétben, várjuk a beszámolókat!
Percről percre:
22:03: A rendőrség öt gyanúsítottat vett őrizetbe foglalkozás körében, több ember halálát okozó veszélyeztetés bűntettének gyanújával. Az öt ember közül ketten a rendezvény szervezői, ketten a helyiség bérbeadói, egy ember pedig a programsorozat szervezője. Részletek itt.
15:44: "A társadalmi megdöbbenés és jogos felháborodás, valamint a még túl sok tisztázatlan kérdés miatt követeljük, hogy a hatóságok semmiben se ködösítsenek, adjanak tiszta és világos válaszokat a hír- és közösségi oldalakon felmerült információkkal kapcsolatban. A Jobbik szerint sürgősen tisztázni kell, mi okozta a pánikot, a feltételezett felelősöket pedig - akár a szórakozóhely tulajdonosi, üzemeltetői oldaláról - előzetes letartóztatásba kell helyezni a nyomozati eljárás sikere érdekében" - írja a Jobbik közleményében. Ezen a linken elolvashatja az egész írást.
 
13:53: a szélsőségesen rajvédő (mindenkinek ajánljuk EZEN cikkünket), az éjjel pofátlanul cenzúrázó HVG igencsak keveri a sz@rt. A jelenleg kiemelt helyen levő „Diszkótragédia: mi történt szombat éjszaka? – videók, képek”, legutoljára kb. egy órája frissített cikkük bevezetője a következő: „Három halottja van a Nyugati téren annak a tömegpániknak, ami szombat éjjel tört ki. A rendőrség hajnali fél hármas információi szerint nem volt késelés. Ugyanezt állítják szemtanúk is az interneten. A szórakozóhely felelősségét a rendőrség vizsgálja.”
Nézzük ennek az igazságtartalmát. „A rendőrség hajnali fél hármas információi szerint nem volt késelés.” - nos, a HVG, finoman szólva, késésben van. A sünök azóta megváltoztatták az álláspontjukat; most szerintük semmi sem bizonyított / tudható, és várni kell. A HVG számára ez utóbbi rossz hír, valószínűleg a rendőrségi nyilatkozatváltozás óta eltelt kb. öt-hat óra alatt ezért nem változtatták meg a cikküket. Sőt, azt eredetileg (10:16-kor) már úgy írták, hogy tudatában kellett lenniük a már reggel 7-kor egyértelműsített, új rendőrségi álláspontnak. Kell ehhez kommentár?

Menjünk tovább. „Ugyanezt állítják szemtanúk is az interneten.” Nézzük, ebből mi igaz. A cikk kapcsolódó része: „Az MTI korábban, nem hivatalos rendőrségi forrásból származó információra hivatkozva, azt közölte: az áldozatokat vélhetően agyontaposták a diszkóból menekülők. Ugyanezt erősítették meg állítólagos szemtanúk internetes beszámolói is. "Sajnos fél méterről láttam az áldozatokat, és az egyik lány oldalán volt egy kb 15 centi hosszú karcolás. A félhomályban ezt nézhette valaki szúrt sebnek. Senkit nem szúrtak le a helyen, vérfolt sem volt sehol, és az áldozatokon sem volt szúrásnyom. a tömeg taposta el őket, a kitört pánik során" - írta egy szemtanú a Facebook-on.” A kapcsolódó, hivatkozott cikkel együtt összesen három(!) olyan hozzászólást voltak képesek összeszedni, amely szerint „sima” tömegpánik miatt haltak meg a lányok. Jellemző, hogy egy árva szót nem szól a HVG az ennek ellenkezőjéről (késelésről) beszámoló, kb. két nagyságrenddel(!) több hozzászólásról (amelyek egy részét mi is átvettük az éjszaka folyamán), mintha azok nem is léteznének, léteztek volna. Ez az újságírói „korrektség”, HVG-módra... De mit is várunk azoktól, akik Solymosi néni gyilkosairól egy ILYEN vérforraló, „benyalós” cikket képesek voltak lehozni – úgy, hogy egy büdös szóval nem említették, hogy kis barátaik gyilkoltak.

Apropó, menjünk tovább. Két újabb (állítólagos) szemtanúi beszámoló a FB-ról, „Paddy Malone” tollából:

„Láttam az egészet tegnap este, pont akkor jöttem ki a Nyugatiból.

HAZUDIK MINDENKI.

...Egy méterről láttam a holttesteket, akkor még oda lehetett menni. Kettőn HATALMAS szúrt seb tátongott, ezt a saját két szememmel láttam. Sokakkal beszéltem, akik megerősítik a dominószerű leözönlést, de ez valószínűleg a késelés miatt... történt. Miért kell hazudni? Egyébként a rendőrségi szóvivőnő el is szólja magát (hibásan)”

„Nem akarok morbid lenni, bocsásson meg mindenki, de három fekete zsákban fekvő testet láttam, nem tudom, honnan kapott szárnyra a hír, hogy életben van az egyikük. Ha mégis így lenne, örülnék. Az alhason pedig hatalmas nyílt seb tátongott, egyértelműen szúrástól eredt, a helyszínelő rendőrök közül is többen mondták még... az elején. Nem értem, miért kell ködösíteni... Részvétem a hozzátartozóknak.”
Hozzá kell tennünk, hogy vannak olyan szemtanúi beszámolók is, akik szerint nem volt késelés. A rendőrség és a média pedig kavar, nehéz így kibogozni a történetet. Remélhetőleg hamarosan kiderül, hogy a fenti beszámolóknak mennyi a valóságtartalma.
 
11:27: Az Index fotói a tragédiáról:
11:24: A mentősök nyilatkozata: "Amennyire a helyszínen meg lehetett vizsgálni őket, nem találtak szúrásra utaló nyomot az áldozatokon" - mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője. A mentők fél 12 előtt néhány perccel kapták a hívást, hogy több fiatal is eszméletlen egy Nyugati téri szórakozóhelyen, ezért hat mentőautót küldtek a helyszínre.
A mentők kiérkezésekor már mindhárom lányt kihozták az utcára, egyiküknek sem volt szívműködése és légzése. Fél órán keresztül próbálták újraéleszteni őket, azonban nem jártak sikerrel.
Mint mondta, találtak külsérelmi nyomokat, de nem lehet kijelenteni, hogy a lányok azért haltak volna meg, mert agyontaposták őket, a halál pontos okát igazságügyi orvosszakértő vizsgálata állapítja majd meg.
Egy részeg fiatalt bevittek az Erzsébet kórházba, a helyszínen maradt mentő pedig később ellátott egy fiút, aki rosszul lett a tömegben. A három áldozaton kívül azonban nem láttak el más sérültet.
 
11:16: Az Index információi szerint a hely befogadóképessége 1600 fő, enek ellenére csak a ruhatárba tegnap este 1800-an adták be a kabátjukat, sokan pedig nem is használták a ruhatárat, illetve még a sorban álltak. A közösségi portálokon és blogokon beszámoló szemtanúk is azt írják, óriási volt a tömeg. A szervezők nem mutatkoznak.
Egyre több jel mutat arra, hogy az elkövetőkön túl hamarosan a profitéhes szervezők minden személyes adata is a Kuruc.info címlapján fog díszelegni.
10:59: Ellentmondó infók láttak napvilágot: egyes beszámolók szerint volt késelés, mások szerint nem, "csak kitört" a pánik és halálra taposták az embereket. A pánik kitörésének okáról pedig mindenki tippelhet egyet - lévén, hogy egy cigányok által közkedvelt szórakozóhelyről van szó.

 
7:20:  Várszegi Csaba hozzászólása (forrás):

„Mikor leállt a zene...megkérdeztük a rendőröket hogy mi van itt...az egyik azt mondta szó szerint idézem: "A 2. szinten lányokat késeltek"
Míg kint várakoztunk a rendőrök azt mondták "Helyszínelnek" - mit a taposást?????
Majd mikor visszamentünk a ruhatár bejáratánál a rendőr a 3 halott lány képével a kezében következő kérdéseket tette fel: "Ismeritek őket? Láttatok valamit?"

Ebből vonja le mindenki a következtetést magának....”
7:08: A Facebook-osok beszámolója szerint Horváth Katalin Fanni rendőrszóvivő immár nem állítja biztosra, hogy nem történt késelés: "hogy a három lány halálát mi okozta, a rendőrség még vizsgálja". Kezdetben még teljesen kizárt volt a késelés - már csak annyit mond az ágyból kiugrasztott szóvivő, hogy "a rendőrség vizsgálja az eset körülményeit"... Hoppá!
7:03: A http://noisenightmare.netmaffia.hu/ cím alatt futó szavazáson jelenleg 90%-on áll a késelős, és 10%-on a „taposós” verzió. Innen idézzük egy (állítólag) jelen levő beszámolóját is: „Én láttam őket b@zdmeg... futottak a késsel..mocskos rómaiak [=cigók]... gyilkosság volt ez, nem taposás... ” (Természetesen, mint mindig, a szokottak figyelembevételével: nem ismerjük az igazságtartalmát, nem kezeskedünk semmiért stb.)
6:41: Ember Bánat Utca Norbert ‎beszámolója (forrás): "Egy ismerősöm mondja, hárman haltak meg késelésben, és utána még kib@szott sokan megsebesültek :S:( Gyerekek, azért nem mondják el az igazat, mert Magyarországon NARANCS DIKTATÚRA VAN :/:=("
Valamint Fehér Istváné, ugyanonnan: „én is ott voltam, és nagyon nem taposásos balesetről volt szó! Mindenki azt mondta, hogy késeléses emberölés történt. Ezzel a rendőrök is tisztában vannak, csak nem hozzák nyilvánosságra... Aki ott volt az tudja, hogy nem taposás volt."
6:09: (állítólag) belsős infó (forrás ITT; ahogy pl. az ITTENI cikkéből látható, bennünket nem igazán kedvel a blog írója, így cigányellenes uszítással, a késelős verzió „erőltetésével” igazán nem vádolható):
"Öt halálos áldozat: egy férfi és egy nő késszúrás, két nő agyontaposás, egyet a harmadik emeletről kilöktek / kiugrott. (Kuruc.info: ezek szerint mégsem a lépcsőn gurult le?). 12 súlyos sérült. (Kuruc.info: azaz erre célzott az egyik régebbi, a 3:24-kor idézett kommentelő a 12-vel, csak rosszul fogalmazta meg...)

2 áldozat neve: Kadosa Kinga (14-15 éves) Késszúrás, agyontaposás
Csikós Emese 17 éves Agyontaposás


A szervezők: Kecskés Tamás NNL és Circus Maximus Normafa Openair

Az információk hitelesek. Elsőkézből, dolgozóktól kaptam őket.
"

4:47: Freudi elszólás? „Azonban egyértelműen kizárható az, hogy nem történt késelés”. Mindez az alább látható, imént publikált videón 0:25 körül hallható. (Helyesen – azaz polkorrekten – ez így hangzott volna: „Azonban egyértelműen kizárható az, hogy késelés történt”). Vajon így, ilyen „rejtett” hibával próbálja a rendőrség előre is mosni a kezeit? („Azt kellett mondanunk a politika parancsára, hogy nem történt késelés, de hallgassátok csak vissza a nyilatkozatot, az ilyen dupla tagadás állítás, tehát az igazságot azért csak kimondtuk...”) Lásd még: a Kádár-kori jelbeszéd és sorok közötti olvasás.
4:32: „Lala Bögre” a mentők egy átlátszó hazugságára (hogy ti. - a három halott mellett - nincsenek sérültek) világít rá (forrás):
"A mentősök szintén azt közölték vasárnap hajnalban: nem tudnak arról, hogy a három halálos áldozaton kívül mások is megsérültek volna." OTT PAKOLJÁK A KÉPEKEN AZ EMBEREKET A MENTŐKBE!!!! KIT AKARNAK ÁTB@SZNI???????????
4:26: Két, a nevét szintén vállaló szemtanú új hozzászólása következik (forrás). A második kicsit finomítja az egyik előző frissítésünket: az egyik (nem megkéselt) áldozat nem kiesett az épületből, hanem legurult a lépcsőn (köszönjük a kiigazítást!):
"Este 11 fele arra lettünk figyelmesek, hogy jönnek ki az emberek. Igen nagy számban özönlöttek ki a helyről. Egy srác, aki a bejárat melletti kőpadon állt és jól látta mi történik, a sor túloldalán mutatta, hogy valakit megkéseltek. Ezek után láttuk, ahogy az egyik szerencsétlen lányt hozzák ki a helyről. Teljesen élettelen volt... és falfehér... Az állítólagos rend kormánya felszámolta a bűnözést "Magyar"országon! Ennek lehettünk ma szemtanúi! Ezek után, hogy aludjak nyugodt szívvel, ha a húgom elmegy szórakozni? Ezeknek a rohadt állatoknak semmi se szent!!!!!!" (Faragó Ádám)

Mészáros Máté szerint, idézzük, „Két ember késeltek meg: egy fiút és egy lányt. Két lányt agyontapostak és egy ember kiesett az ötödikről”
Ahhoz képest hogy négy szint volt. Két lány meghalt mert hat cigány beléjük kötött és megkéselték. A csaj meg legurult a lépcsőn.”
(Ravasz Viktória)
4:16: Újabb szemtanú-idézet; most a nevét szintén vállaló Aradi Rolandtól (forrás):

„Wanda Kovács:
Egy biztos áldozatot ismerünk, Kadosa Kingát. De tény, hogy előttünk voltak a hullazsákok. És durva volt, amik ott történtek: azt mondják egyesek, hogy csak tömegbalhé volt. De [nem,] ez késelés volt: nem engedték be a cigányokat, [erre] elkezdtek dulakodni.”
3:59: A Noise Night Life hivatalos Facebook-oldala a HVG-hez hasonlóan letiltotta a kommentelési lehetőséget, és visszamenőleg több száz(!) hozzászólást kicenzúrázott.  Ez a korrektség, ugyebár. Megpróbálják kiirtani az összes szemtanúi (bár egyes elemeiben – konkrétan a halottak számában – ellentmondó) beszámolót? Először a HVG töröl kb. 140 hozzászólást, majd a rendezvényszervező? A teljes cenzúra, az igazság elhallgatása, meghamisítása nem fog menni, hiába igyekeznek...
3:52: P. K. (forrás):
,,Amennyire én tudom, úgy volt, hogy ugye bejött hat cigány. Őket én is láttam. Kötekedtek már a lépcsőnél is. Lökdöstek mindenkit. Aztán elvileg a ruhatárnál megkéseltek valakit. [Erre] bepánikolt a tömeg. Elindult mindenki lefelé, összetapostak 1-2 embert. Meg közben késeltek még a cigányok."
3:48: Gerzsabek Zsolt jelenti:
"Az úgy volt, hogy megkéseltek egy csajt. Kettő meghalt pánikrohamban. Ekkor kiküldtek mindenkit. Senki nem szaladt kifele.”
3:38: Egy nevét szintén vállaló szemtanú (Aldrich Georgina Flóra):

""Onnan jöttem taxival mindenki szétvan, cigányok voltak" (D. Tamás)
Bár véleményem szerint még az sem számít, milyen etnikumhoz tartoztak az elkövetők, viszont az, hogy minden résztvevő állítja, hogy késelés történt, már nem lehet véletlen...
"

3:32: Két hozzászólás:

"CSAK HOGY MÉG EGYSZER MINDENKI TUDJA, ÉS NE KÉRDEZGESSE MEG VALAKI 5 PERCENKÉNT. KÜLÖNBÖZŐ FORRÁSOK, ÉS A HELYSZÍNEN LÉVŐ EMBEREK SZERINT 2 HALOTT VAN:" (Túró Rudolf)

"Tök mindegy a HVG és az összes többi rohadt oldal. A lényeg, hogy kik haltak meg...? MSN-en épp beszélek olyannal, aki ott volt és csak a pánikbetegsége mentette meg az életét; azért nem került előrébb a tömegben. Ő azt mondja, késelés volt."
3:24: Egy nevét vállaló Facebook-os beszámolója (forrás):
"Ismerősöm:
"ott voltam :'( Előttem késeltek megy egy gyereket, soha, soha többé nem megyek ilyen helyre!!!
11-re értünk oda, már akkor akkora volt kinn a sor, hogy kétszer átért volna a Mekihez...
Odaadtuk az ezrest, két métert mentünk be, mert a "biztonsági őrök" löktek be, de úgy, hogy meg se motoztak, át se nézték a táskákat, semmi.
Két métert mentünk be, és nem tudtunk tovább... föl akartunk menni, hogy lerakjuk a kabátot, tíz lépcsőfokot tudtunk csak menni, és fordultunk is volna vissza, hogy menjünk ki, de már semerre nem tudtunk menni. Majdnem elájultam, úgy emelt fel a barátom!!!
Majd rá pár percre, hogy elindultunk volna kifelé, láttuk, hogy előttünk egy méterre szúrtak meg egy gyereket, és ott üvöltözött, hogy mentsék ki, és hogy megszúrták, meg ilyenek... 
(Balázs Anita)
3:14: Egy másik találó Facebook-os hozzászólás, Kertai Tamás tollából: „EZ Magyarország... A mai híradókban úgy fog lemenni az egész, hogy az ég világon semmi nem történt, csak vki pukizott egyet, és mindenki elkezdett kiözönleni a NOISE-ból, ez alatt három lányt összetapostak... És azt várják, hogy elhiggyük nekik. HÁT A NAGY F@SZT!!! Azért mert nem beszélünk róla, az nem azt jelenti hogy nincs...”
A HVG pár perccel ezelőtt teljesen megszüntette a kommetálási lehetőséget, és kivétel nélkül minden létező hozzászólást kitörölt. A „szólásszabadság” és a „korrektség” jegyében, ugyebár.
Stark Ervin is megerősítette, hogy Varga Boglárka Petra életben van.
3:09: Mészáros Máté szerint, idézzük, „Két embert késeltek meg: egy fiút és egy lányt. Két lányt agyontapostak és egy ember kiesett az ötödikről” (Forrás)
3:02: Nagy Béla Ádám szerint Varga Boglárka Petra életben van. (Forrás: Facebook)
A HVG cenzúrája közben gőzerővel dolgozik, és egyre-másra törli a késeléssel kapcsolatos hozzászólásokat, információkat. A rajvédő HVG-től nem is vártunk mást.
2:59: Két találó komment a Facebook-ról:
„Istenem, hát aki ott volt, az állítja, hogy cigányok késeltek meg több fiatal lányt, erre azt mondják, hogy a tömeghisztéria miatt halt meg mindegyikük? SZÁNALMAS A MAGYAR MÉDIA.” (B. Benke Reni)
„Felfordul a gyomrom attól, hogy azt kell itt olvasnom, hogy hivatalos források szerint nem volt késelés. Nektek az számít, hogy mit ír pár újságíró [=hivatalos álláspont]? Nem inkább az hogy a szemtanúk [=Facebook-osok] mit mondanak? Akik ott voltak a bulin? Gratulálok, olvassátok tovább azokat a szenny oldalakat és higgyétek azt, hogy ti mindent jobban tudtok.” (Pongrácz Tímea)
2:52: A legújabb infók: Idézet: „Az eddigi információk szerint kizárható, hogy késelés történt volna azon a Nyugati téri szórakozóhelyen, ahol szombat éjjel három fiatal lány vesztette életét - közölte az MTI-vel a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap kora hajnalban.

Horváth Katalin Fanni elmondta: szombat éjjel 23 óra körüli időben a tömeg eddig tisztázatlan körülmények között kiáramlott a szórakozóhelyről, a három fiatal lány ennek során vesztette életét.

Az MTI korábban nem hivatalos rendőrségi forrásból származó információra hivatkozva azt közölte: az áldozatokat vélhetően agyontaposták a diszkóból menekülők.

A rendőrség helyszínen rögtönzött sajtótájékoztatója szerint pánikhangulat alakult ki a helyszínen, további sérültekről a hatóságoknak egyelőre nincs tudomásuk.”


A mi kérdésünk: ha úgymond tisztázatlanok voltak a körülmények, akkor mégis honnan tudják a rendőrök, hogy késelés az biza' garantáltan nem történt? És, még egyszer, egy ilyen kaliberű tömegpánik „csak úgy” nem alakul ki. Márpedig tűzről vagy hasonlóról senki sem számolt be.
2:39: HVG-idézet: „A hvg.hu kérdésére a rendőrség fél háromkor elmondta: nem történt késelés, az áldozatok a tömegpánik következtében hunytak el.”

Nos, a mi részünkről inkább hiszünk a szemtanúk egybehangzó állításának. Különösen, ha azt is tekintetbe vesszük, hogy a rendőrség épp a minap ismerte be, hogy egész egyszerűen nem ad hírt a cigányok által elkövetett gyilkosságokról (kötelező anyag, ha még valaki nem látta, ITT).
Eleve: ha nem volt késelés, akkor mért esett pánikba több száz ember? Csak úgy szórakozásból, brahiból? Volt annak valami oka...
2:33: G.L.(ahhoz kapcsolódó oldalról idéztünk az 1:59-es frissítésben) twitteres, személyes oldala megszűnt; a Google még cache-eli, így azon olvasható. (Az eredeti beszámoló megvan még.) Ok: ismeretlen, bár van egy-két tippünk (pl. kapott jónéhány fenyegetést a cigányoktól, hogy sürgősen tüntesse el a rájuk nézve dehonesztáló oldalt). Várjuk a kapcsolódó információkat!
2:24: A HVG cikkének kommentjei között az egyik hozzászóló, “trident”, megerősítette Varga Boglárka Petra halálhírét.

2:18:
Állítólag (forrás: Facebook) újabb áldozata van a cigányoknak, Varga Boglárka Petra.

1:59:
idézet INNEN, G. L. tollából (helyesírásilag, mondatszerkesztésileg javítva):

"2011.01.15. Budapest, West Balkán, Nyugati, Noise night life:

Az indította el a tömeget a ruhatártól, hogy hat cigány megkéselt valakit. Aztán a már amúgy is iszonyatosan nyomorgó tömeget lelökték a lépcsőkön. Mint a dominó, úgy dőltünk le. Ember ember hátán, alattam 5-en feküdtek. Azt hittem, hogy meghalok. :'(

Most tudtam meg, hogy az a három lány, akik mellettem álltak, és később kint élesztették őket újra, mindhárman meghaltak... :'("


Egy másik olvasónk meg a következőt írta: "Sziasztok, Kurucok!

Több ismerősöm is kint volt, ők mondták, hogy a szurkálók cigányok voltak."


Ez eddig “csak” két (mint ilyenkor mindig) nem 100%-os megbízhatóságú forrás. Megerősíti az információt viszont az a tény, hogy a zsIndex a kapcsolódó cikkében idézett a fenti Twitter-posztból (“A Twitteren egy lány azt írja, hogy "az iszonyatosan nyomorgó tömeget lelökték a lépcsőkön" és úgy dőltek el, mint a dominó, alatta öten feküdtek. "Azt hittem, meghalok" - írta a lány. Ezzel kapcsolatban ellentmondásosak az információk, helyszíni tudósítónk több résztvevőt megkérdezett, és senki sem panaszkodott ilyen drámai lökdösésre.”) Gyengébbek kedvéért: a cigányokra való utalást még csak véletlenül sem hozták le, vették át. Ráadásul, míg először belinkelték Gótzy írását, később a beágyazott hivatkozást kicenzúrázták (Google Cache-ben valószínűleg ellenőrizhető), nehogy véletlenül valaki, arra rákattintva, megtudja, hogy ezt is cigók csinálták. Mindez egyértelműsíti a cigó elkövetőt. Hadd utaljunk arra, hogy a zsIndex a legdurvábban cenzúrázza a “cigányos” anyagokat – tegnapelőtt pl. az MTI egyik anyagából cenzúrázták ki (önhatalmúlag) az elkövető származását egyértelműsítő “roma” szót. Ez egy ilyen “korrekt” banda.

Az esetet tárgyaló, igen mozgalmas Facebook-oldalon találtuk a következő hozzászólást: “egyik kommentelő azt írja: a késelés nem a szórakozóhelyen, hanem az utcán történt. Több hozzászóló szerint öt lányt késeltek meg, közülük hárman haltak meg.” Ha ez igaz (és nem az a verzió, hogy “csak” egy embert késeltek meg, a másik kettő? (vagy a három?) halottat “csak” agyontaposta a tömeg), akkor az még inkább minősíti a cigányokat és az őket uszító, bűnözni engedő politikusokat és balliberális-rajvédő médiát. Elég a cigányterrorból, legalább tót, ha nem francia, finn vagy olasz keménységű fellépést követelünk!

1:35: Eddig tisztázatlan körülmények között három fiatal lány vesztette életét szombat éjjel a főváros Nyugati téri egyik szórakozóhelyén, és a pánik miatt többen menekülés közben megsérültek - közölte az eddig ismert információkat a BRFK sajtóügyeletese az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójával.
Hét-nyolc mentőautó a Nyugati pályaudvarral szemben lévő szórakozóhely előtt áll, és a szórakozóhely bejáratánál egy embert a mentősök próbálnak újraéleszteni - látja az MTI tudósítója.
A helyszínt biztosító rendőröktől az MTI tudósítója úgy értesült, eddig két fiatal lánynál állapították meg a halál beálltát, de további életveszélyes sérültek is vannak.
A környéket a rendőrség lezárta, a téren több száz fiatal várakozik, közülük néhánytól az MTI tudósítója úgy értesült: tömegverekedés tört ki, majd egy késsel megszurkáltak több fiatal lányt is.
Az Origónak egy fiatal nő azt mondta: egy órát álltak sorba, hogy bejussanak a West Balkán nevű szórakozóhelyre, ahol mozdulni is alig lehetett. A tömegben pánik és verekedés tört ki, a Zsófi néven bemutatkozó nő szerint két lányt megkéseltek, hármat újra kellett éleszteni. A tülekedésben többen is megsérültek, illetve sokan fuldokoltak. A helyszínt biztosító rendőröktől az MTI tudósítója úgy értesült, eddig három fiatal lány halálát állapították meg, de további életveszélyes sérültek is vannak. Egy fiú tudósítónknak azt mondta: látta, amint egy lányt vérző hassal visznek el.
Az Origo Nyugatinál tartózkodó munkatársa a téren tucatnyi rendőrautót és több mentőautót látott, és folyamatosan újabbak érkeznek. A mentősök a szórakozóhely előtt próbálnak újraéleszteni. Egy eszméletlen embert hordágyon vittek ki a szórakozóhelyről, de a mentő nem indult el vele azonnal A szórakozóhelyről a rendőrök kiterelték több száz, a főként fiatal vendégeket, akik a Nyugati téren, illetve az aluljáróban várakoznak. Sokan még a kabátjukat sem vihették magukkal, egyikük szerint a rendőrök azt mondták: leghamarabb vasárnap mehetnek vissza a tárgyaikért. A tér Skála felőli részét rendőrsorfal zárja le, a Nagykörút Oktogon felé haladó oldalát is lezárták.

(Kuruc.info MTV, Facebook, olvasók, MTI, Index, Origo nyomán)
 

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready