18:00 órától kezdődött az a tüntetés, melyen hazánk alja, így drogosok, kommunisták és mindenféle magyarellenes kis szervezetecskék vonultak az Új Színház elé, hogy elkárogják a rettegés szonettjét. Természetesen ezúttal is voltak hazafiak és honleányok, akik a színház épületénél kifejezték a véleményüket, de őket - indoklás és jogalap nélkül - a sündőrség emberei kinyomták a közterületről.
Munkatársunk éppen hazafelé tartott a helyszínről, mikor a Hanti Vilmos névre hallgató, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége nevű bohócszervezet lelkes aktivistájába (egyúttal a szervezet egyedüli szimpatizánsa, továbbá elnöke - a szerk.) botlott. Hanti szúrós szemmel meredt a kollégánkra, aki erre egy "Adjon az Isten!" köszöntéssel üdvözölte, mert, mint azt a szerkesztőségben elmesélte, nem ismerte föl Vili bátyánkat.
Több sem kellett a nagy antifasisztának, ököllel arcon vágta saját magát (!), majd elkezdett torka szakadtából segítségért üvölteni. Természetesen látták rajta a járókelők, hogy sajnos nem teljesen beszámítható a bácsi, így senki sem figyelt fel a kis hisztijére. Biztos ami biztos alapon, kollégánk felajánlotta, hogy mentőt hív, de a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének egyszemélyes hadserege nem kívánt élni a felajánlott segítséggel.
(A helyszínről tudósított: Hajdutek János)
Frissítés: Úgy tűnik, Hantinak nem annyira jó a humorérzéke, mint Hajdutek Jánosnak, pedig bizonyára olvasta a hírt: Rachel Corrie is maga kereste és okozta a bajt: