Eltávolította a szivárványos rongyot a budapesti Városházáról Novák Előd alelnökünk, ezért az LMBTQP propagandát védő rendőrök előállították - áll a Mi Hazánk közleményében, alább a folytatás.
Zoom
A Mi Hazánk Mozgalom szerint ennek a családellenes jelképnek nincs helye az utcán, pláne nem a fővárosi önkormányzat homlokzatán, ezért Nagy Attila fővárosi elnökünk és más aktivistáink segítségével Novák Előd egy 15 méteres tűzoltólétráról eltávolította az oda nem illő textíliát. A Fővárosi Közterület-felügyelet munkatársai először még visszaszerezték egy közeli szemetesből a szivárványos zászlót, ám Novák Előd, kicselezve az időközben a helyszínre érkező rendőröket, az egyenruhások gyűrűjéből egy nagy futással ismét méltó helyére, egy, a városházától távol eső kukába dobta, majd visszasétált a tűzoltólétráért, s ekkor állították elő.
Zoom
A Mi Hazánk szerint szégyen, hogy éppen száz évvel azután, hogy Horthy Miklós kormányzó megszabadította vörös rongyaitól a fővárost, Karácsony Gergely nemcsak azt a szellemiséget hozza vissza, hanem a többségi, jóérzésű magyar embereket provokálja egy ilyen emberiségellenes zászlónak a megjelenítésével.
Zoom
A Mi Hazánk az egyetlen párt a magyar közéletben, amely a homoszexuális propagandafelvonulás betiltását is követelte, de a rendőrség erre sem volt hajlandó. Sőt idén már a Szent Koronát is szivárványos logóval meggyalázó deviánsok ellen a Btk. 334. §-a szerinti nemzeti jelkép megsértése és garázdaság miatt tett feljelentésünket rekordidő alatt utasították el, pedig a garázdaság definícióját is kimeríti a homoszexuális propagandasorozat idei logója.
Frissítés: "egy olyan ügy, ami mellett minden magyar embernek ki kell állnia"
"Szeretném kifejezni szolidaritásomat Novák Előd mellett. Legújabb fellépésével teljes mértékben egyetértek. A hatóságok intézkedését vérlázítónak tartom. Ezennel felajánlom azt is, hogy ha bármilyen bírságot kiszabnak Novák Elődre, annak összegét magam fizetem ki. Végre egy olyan ember, egy olyan ügy, ami mellett pártpolitikától függetlenül minden magyar embernek ki kell állnia!" - írja Fb-oldalán Szakács Árpád.
2. frissítés: amerikai nagykövetség: a buzikat kötelező tolerálni, a "neonácikat" tilos
Alább olvasható Cornsteinék nyilatkozata:
Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége mély aggodalmát fejezi ki a IX. kerületi városháza ellen pénteken és a főpolgármesteri hivatal ellen vasárnap történtekkel kapcsolatban. A szabad véleménynyilvánítás alapvető jog, amelynek megfélemlítés nélküli gyakorlását lehetővé kell tenni. Egy társadalomban sem szabad tolerálni neonáci és más gyűlöletcsoportokat. Ezek az incidensek különösen aggasztóak tekintettel a tavaly októberi, Auróra közösségi központ elleni hasonló támadásra. Az emberek jogainak védelme mindig fontos annak érdekében, hogy a törvény minden magyar állampolgár számára, beleértve az LMBTI közösséget is, egyenlő védelmet biztosítson.