Dalpályázatot hirdet a magzati életekért A gyermek áldás címmel, egymillió forintos díjazással az egy évi képviselői jövedelme felajánlásából Novák Előd, miután soha olyan kevés gyermek nem született Magyarországon, mint tavaly, miközben az abortusz a vezető halálok. A zenemű szövegének a magzati szívhang öröméről is kell szólnia, magyarul.
Zoom
A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a gyermekvállalás fontosságát hangsúlyozó társadalmi célú hirdetései mellett főként egy hiánypótló anyaotthon létrehozását támogatja, illetve másokat is az állami forrás nélkül működő Anya-Ország Alapítvány támogatására buzdítja, hogy mielőbb megnyílhasson a válsághelyzetbe került várandós és kisgyermekes nők átmeneti szállásaként, az abortuszok elkerülése érdekében, magyar életek megmentéséért.
A zsűri tagjai a Magyar Életért díj kitüntetettjei:
- a Fölszállott a páva 2015-ös gyerekkiadásának győztesei, a Haraszti ikrek tízgyerekes szülei, Haraszti Gáborné és férje,
- dr. Téglásy Imre abortusztúlélő, hétgyermekes életvédő, az Anya-Ország Alapítvány alapítója és felesége,
- a hazát a déli határon az ásotthalmi mezőőrség tagjaként fáradhatatlanul védő, nyolcgyermekes Nagy Sándor és felesége,
- az ötgyermekes dr. Csókay András nemzetközi elismertségű idegsebész és felesége.
Zoom
A bármilyen zenei stílusú dalokat a palyazat@anya-orszag.hu címre várják november 24-éig, lehetőleg zenei formátumban, de akár csak kottával vagy pusztán dalszöveggel is lehet pályázni. A zsűri által kiválasztott mű(vek) egymillió forint összdíjazásban részesül(nek), de fenntartják a jogot a pályázat részleges vagy teljes eredménytelenségének megállapítására és meghosszabbítására is.
A szöveghez tartalmi iránymutatás, illetve megközelítési ötletek a mihazank.hu/szivhang oldalon. Az ízelítőnek itt magyar fordítással közzétett dal mellett további példák alább (akár pályaműként is beadhatók magyar feldolgozással), illetve ihlet meríthető ezekből: