A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a szerdán délelőtt Hajdúszováton megfulladt ötéves kisfiú halálesete pontos körülményeinek tisztázásáért - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtök reggel a rendőrség honlapján.
Zoom
Fotók: Tóth Imre / Haon.hu
Azt írták, rendkívüli haláleseti eljárásban vizsgálják a baleset körülményeit, valamint kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást indítottak.
Zoom
Tíznél több gyerek, eltérő kultúra
A Haon.hu úgy tudja, több generáció lakik együtt az áldozat szülői házában, tíznél is több kiskorú gyerek nevelkedik a családban.
Zoom
Az anya és a nagymama
Zoom
Fotók forrása: Facebook
A Romano Drom vezetője feljelentést tett
Nagy István, a Romano Drom egyesület vezetője Facebookon jelentette be, hogy feljelentést tesz az illetékes gyermekjóléti szolgálat, a helyi óvoda és az iskola vezetői ellen, mert az érintett család gyerekei nem járnak iskolába, óvodába. Azt is leírja, hogy a szülők, nagyszülők az alapvető feladataiknak sem tesznek eleget.
Zoom
Zoom
Zoom
Korábban írtuk: Vízbe fulladt egy ötéves kisfiú Hajdúszováton
A Kösely-csatornába fulladt egy 5 éves kisfiú szerdán délelőtt Hajdúszováton - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.
Mint írták: a kisfiú és hétéves bátyja a csatorna mellett játszott szerdán délelőtt, amikor a gyerek beleesett a vízbe. Testvére próbálta kihúzni, de nem tudta, ezért hazaszaladt, és szólt a szüleiknek, akik hívták a 112-es segélyhívó telefonszámot.
A szülők és a hatóságok rövid időn belül a helyszínre siettek, azonban a kisfiú életét már nem lehetett megmenteni.
A helyszíni szemle szerdán délután még tartott, a hajdúszoboszlói rendőrkapitányság vizsgálja a haláleset pontos körülményeit - olvasható a közleményben.
(MTI)