Világrekord: a Farkasszív 963,38 méterre szállt!
A régi, 960,19 méteres, 2021-ben felállított, angol világrekorder íjász angliai lövését legyőzve, most, 2023-ban, világelsőséget szerzett ismét a magyar zászló, 3 méter 19 cm hosszal túlszárnyalva a régi rekordot! Alább olvasható Mónus József helyszíni beszámolója.
A World Archery, a világ legnagyobb íjász világszervezete és az USA Archery által rendezett világrekordlövő versenyen az Amerikai Egyesült Államokban a Ti segítségetekkel győzött a zászlónk! Rengeteg üzenettel, jó kívánságokkal, vágyaitokkal!
Augusztus 18 óta az interneten 8900 like, 1094 biztató hozzászólás, 2025 megosztás, a hozzá kapott emailáradat, 1000 fölötti telefonhívás mutatta a vágyaitokat, hiteteket, büszkeségeteket! Nagyon szépen köszönöm! Ez a Ti győzelmetek!
Zoom
Kedves Barátaim!
Magyar zászló lobog az amerikai sivatag egén! 2023-ban, a győzedelmes Hódítók Kupája Aranyserlegének Isztambulból való hazahozatala után most az Amerikai Egyesült Államokban is, a győztes jogán!
3 méter 19 cm-rel maga mögé utasította a korábbi világrekordot kategóriájában a világ legjobb nyílvesszője, a Farkasszív!
A tisztelet jeleként, a döntő lövéssorozatom harcosainak nevét hadd írjam le számotokra!
  • Farkasszív 100
  • Sólyomszem 101
  • Vörös felhő 102
  • Csöndes nyíl 103
  • Tűzhajnal 104
  • Száguldó sólyom 105
Nem tudom leírni a boldogságot, az örömöt, a fáradságot, a szenvedést kellően! Idegek harcát választottam azért, hogy a magam módján én is tegyek a zászlónk becsületéért! Velem volt jó barátom, Fábián Attila is, akire mindvégig számíthattam! Szétszakadt inakkal, de a zászlót mindvégig a magasban lobogva tartva!
Zoom
A versenyről pár gondolat
A versenyen kezdtem egy 915 méteres lövéssel. 918 méter volt hivatalos életem legnagyobb lövése eddig.
Ez látszólag rövid volt, de amikor kimentünk érte, azt mondtam, embertelen távolság ez is, teljesen lehetetlen kategória.
Mindvégig versenyben akartam maradni. Ahhoz viszont nagyot kellett lőni, azaz még lehetetlenebb lövés kellett.
Sorra jó döntéseket kellett hoznom, én pedig sorra rosszakat hoztam.
Nagyon nehéz ilyen lélektani nyomás alatt, amit a korábbi angol íjász 960 méteres lövése okozott, higgadtnak maradni.
Azt hittem, elég lesz 2 nap alatt megéreznem a nyilak klíma, környezet okozta repülésképességeinek tulajdonsági különbözőségeit. Azt hittem, 2 nap elég lesz megtanítanom erre a klímára nyílvesszőimet, harcosaimat.
Sokat dilemmáztam a toll anyagával kapcsolatosan. Nem tudtam eldönteni, cápauszony tollazást válasszak, vagy a vándorsólyom repülésének tulajdonságait építsem be a tollszerkezetbe.
Lőttem egy új tulajdonságokkal bíró nyílvesszőt, melynek repülési képessége megint dilemmát szült, így megint elvesztettem egy lövésemet. Nem ismertem fel kellő biztonsággal a levegő tulajdonságait.
Olyan forróság volt, ami érzésre azt mondom, simán 55 fok, rezdületlen, szellő nélküli sivatag, betonkeménnyé állt sórétegével párosítva.
De tudtam, hogy ha nem maradok lendületben, akkor még nehezebb lesz.
Majd jött a jó Istenem, és segített eldöntenem, melyik nyílvessző kilövésével tudok talpraállni.
Ez azt jelentette, egy jól repülő nyílvesszőt kellett az idegre tennem, majd hibátlanul kilőnöm úgy, hogy a nyílvessző hajlítási mozgása teljes mértékben harmonizáljon a kilövési sebességgel. Látnom kellett, melyik az a jól repülő nyílvessző tulajdonsága, amit át kellett építenem a következő sorozatban kilőtt nyílvesszőimbe.
Ekkor jöttek a jó döntések. Sikerült a kilövési szöget helyesen megválasztanom és összekapcsolnom a nyílvesszőm mozgástulajdonságaival.
Azonnal hihetetlen távolságra repült így egyik harcosom, 930 méterre! Megint egy csodálatos lehetőséget kaptam a jó Istentől.
Azonnal a 930-as nyílvessző tulajdonságait építettem be a következő harcosok testébe. Így tovább!
Hittel, büszkeséggel, reménnyel 12 órán keresztül csak tollaztam, tollaztam, hogy a világ legjobb tollválasztásával születhessen meg Farkasszív és társai! Fáradtság pillanataiban Attilára nézve erőt akartam elvenni tőle!
A 963,38 méteres lövés részletes történetét hamarosan olvashatjátok majd. A lényeg: győzött a magyar zászló, hála Nektek, kedves Barátaim! Ti segítettetek!
Milyen nagyszerű lenne egyszer annyit elérni pusztán, amit egy íjászaton kívüli szövetség biztosít a versenyzőinek! Egy világversenyen való részvételének költségeit!
Milyen nagyszerű lenne egyszer úgy versenyeznem, hogy nem kellene azon törnöm a fejemet, hogyan oldjam meg azt, hogy legyen pénzem olyan íjak és nyílvesszők elkészítésére, amik a világelsőséget megvédhetik!
Hála és köszönet mindenkinek, akik tudtak kivételek lenni! Mert az íjaim, nyílvesszőim legyőznek bárkit a világon.
De milyen áron? Itt nem játékról van szó! Itt olyan világszíntű versenyzők, íjgyártók, nyílvessző-gyártók legyőzéséről, ami nyilvánvalóan fájdalmas a legyőzötteknek.
A győzelmet viszont alapvetően csak felkészülten, tartalékokkal lehet megvédeni!
Köszönöm, hogy meghallgattatok!
Szeptember 1-2 között megyek tovább az utolsó fordulókra! Megyek az 1000 méter fölé!
Egy világrekordot bizonyára még lőni fogok! Nektek! A magyar zászló becsületéért! A gyermekeink jövőjéért!
Ha a jó Istenem érdemesnek talál rá, akkor sikerül.
Szeretne, szeretnél egy világelső, igazi, büszke, csatában született, dicsőséget, szépséget, csodálatot hordozó, magadnak, szeretteidnek?
Szeretnél otthonod falára egy büszke, a magyar nemzet hitével, győzelmi harcok sokaságával a szívedben készült íjat és nyilat?
Farkasok így tudnak újra harcolni a magyar zászló becsületéért világversenyeken, békében, barátságban, nemzeti büszkeséggel, ha kell, szétszakadva!
Köszönöm, hogy meghallgattatok!
Barátsággal,
a Farkas és a Magyar Zászló Becsületéért a Farkasokkal Alapítvány
Zoom