A tót Expres rádió január 17-i adása Mit adott a hét? című műsorának Bugár Béla, a Híd-Most elnöke volt a stúdióvendége. A műsor részét képezte az a „választási játék“, mely arról szól, hogy két lehetőség között kell döntenie a megkérdezettnek.


Az egyik ilyen kérdés Bugár Bélához így hangzott: Slovan Bratislava vagy Ferencváros Budapest?
Bugár Béla válasza kapásból érkezett: „Nem vagyok szurkoló, de ha egy szlovák csapat fog játszani egy magyar ellen, akkor a szlovákokért szorítok“.
A két tót műsorvezető közül az egyik megdicsérte Bugárt: „Ez a helyes válasz“, a másik sem titkolta: „Ezen meglepődtem“ (ti. azon, hogy hogy lehet valaki ennyire aljas, utolsó, bitófára való nemzetáruló – a szerk.).
Az adás az interneten is meghallgatható ide kattintva.
Emlékeztető: A Slovan és a Ferencváros 1992-ben szembetalálkozott a Bajnokcsapatok Európa Kupájában. Az első mérkőzésre Pozsonyban került sor, a tót rendőrség brutálisan lépett fel a vendégszurkolókkal szemben.

Ennél sokkal frissebb „slovanos emlék“ a 2008. november 1-jei, amikor a Slovant a dunaszerdahelyi DAC látta vendégül. Az országrablók rendőrsége akkor is a Slovan ellenfelének szurkolóit verte, egyikük – Lengyel Krisztián – súlyos sérüléseket szenvedett.
(Szabad Újság nyomán)
Kapcsolódó: