Alaposan megszaporodtak a bevándorlás útjában álló Magyarországra tett amerikai megjegyzések, és ezek mögött a nyíltan bevándorláspárti Soros György nevéhez köthető európai háttérhatalom áll - jelentette ki a Kossuth Rádióban a kormányfő.
Mi egy demokratikus Európai Uniót akarunk, amelynek etnikai, kulturális összetételét nem egy brüsszeli elit határozza meg az európai népek akarata ellenére - reagált Orbán Viktor a rádió péntek reggeli műsorában a tervezett kvótaellenes magyar népszavazást ért brüsszeli kritikákra.
Az ellenőrizetlen bevándorlást az európai államok többsége elutasítja, ez ugyanis biztonsági kérdés, és az emberek elvárják, hogy vezetőik garantálják számukra a biztonságot. Magyarország pedig azt vallja, az emberek biztonsága a legelső, ezt a népszavazást így az EU-ban sem lehet félvállról venni, és Brüsszel meg fog hátrálni – jelentette ki a miniszterelnök a 180 percben.
Az elmúlt néhány év történesei nyomán az "Európa magja" kifejezést is érdemes lesz alaposan átgondolni, a kontinens súlypontja ugyanis folyamatosan Közép-Európa felé mozdul el. Ezt is figyelembe véve pedig a lengyel néppel különösen méltatlanul bánnak, pedig - fogalmazott a kormányfő - "én nem húznék ujjat a lengyelekkel".
A miniszterelnök Kossuth Rádió reggeli műsorában emlékeztetett arra is, hogy a Magyarországra, Lengyelországra tett amerikai megjegyzések az elmúlt időszakban alaposan megszaporodtak, és nyilvánvaló, hogy ezek mögött a bevándorláspárti Soros György nevéhez köthető európai háttérhatalom áll: a száj Clintoné, de a hang Soros Györgyé - jelentette ki a magyar miniszterelnök.
Európa nem akar egy népesedési versenyben részt venni, mert soha nem nyerhetne - mondta a kormányfő. Az igaz ugyan, hogy egy ország fejlődése összefügg a demográfiai összetétellel, és jó lenne több fiatal, de ehhez egy a gyerekvállalást segítő családpolitika kell, olyan, amilyet most a kormány képvisel, és amelynek sikeréhez hosszú idő, "még legalább egy-két parlamenti ciklus kell".
A gyermekvállalást és mostaninál a könnyebb megélhetést segíthetik az újabb, rezsit csökkentő lépések, amelyeket a jövő évi költségvetés hoz majd meg. A kormányfő a 180 percben hangsúlyozta azt is, a magyar gazdaságban benne van a korszerű oktatási rendszer kiépítéséhez szükséges pénz is.
(Híradó)
Frissítés: Török Gábor szerint Soros csupán egy 86 éves öregember... Mint például Pista bácsi Miskolcon, amíg agyon nem verik a cigányok. Öreg és ártalmatlan, mindenféle hatalom nélkül, hiszen 86 éves, mi lehetne jobb bizonyíték erre, mint a kora?!
Zoom
Csak egy 86 éves öregember...