A székelyföldi Csíkszereda főterén a megszálló oláhok ma éjszaka meggyaláztak egy nagyméretű székely zászlót. A csíkszeredai székely zászlót az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) kezdeményezésére vonták föl az idén februárban, s karácsony éjszakáján a megszálló kisebbség tagjai meggyalázták - adja hírül a magyarellenesseg.blogspot.ro portál.
Zoom
Zászlófölvonás idén februárban Csíkszeredában
Csíkszereda főterén az idén februárban a székely nemzeti érzés növelésére ünnepélyes keretek között fölvontak egy nagyméretű székely zászlót a Megyeháza közelében. Az Erdélyi Magyar Néppárt kezdeményezésére fölvont székely zászló 4,8 méter hosszú és három méter széles. A nyolc méter magas rúdon eddig háborítatlanul lobogó zászlót oláh megszállók karácsony szent éjszakáján - mintegy ünnepi kedveskedésnek szánva - leszaggatták a rúdról, és a földre dobták.
Zoom
A meggyalázott székely zászló ma reggel
A füstös képűek által ma éjszaka meggyalázott székely zászlót 2013. február végén ünnepélyes keretek között, a Székely himnusz dallamára és a Csíki Mátyás-huszárok tagjai díszőrségének tisztelgése közepette vonták föl. Az Erdélyi Magyar Néppárt csíkszeredai szervezete följelentést tett a román rendőrségen, az éjszakai zászlógyalázás eddig ismeretlen tetteseinek kézre kerítését és megbüntetését követelve.
Hering J. - Kuruc.info