2018. november 14., szerda, Aliz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:57 Demszky sajnos mégsem akarja legyőzni a fenevadat18:37 Putyin és Abe Sindzó minél hamarabb akarja a békeszerződést17:52 Milliárdokat költenek a muszlim megszállók kényelmére az európai adófizetők pénzéből17:18 "Macedónia azt várja Magyarországtól, hogy mutasson példát, és ne védjen bűnözőt"16:45 Salvini talált 51 "valódi menekültet" - repülővel érkeznek a négerek Olaszországba16:22 Genderista nyomorultak "sztrájkoltak" az ELTE-n - javasoljuk nekik Tel-Avivot a kedvenc tantárgyuk folytatásához16:04 Barikádépítéssel akarja bebizonyítani egy hajónyi betolakodó, hogy ők valójában menekültek15:52 Kamerák kerülnek a Szentendrei és a Váci útra15:28 Mi más centenáriumot ünneplünk: száz éve alapították a Székely Nemzeti Tanácsot 14:46 Gazprom-vezető: az amerikai fenyegetőzés ellenére megvalósul az Északi Áramlat 214:05 Duatlon az eltérő kultúrában: elindulnak a rokonokhoz gyalog, autóval folytatják13:40 Mágnesként vonzotta a közpénzt Kilián Alexandra a Jobbiknál13:27 Nem jött össze az újabb gázai vérfürdő Liebermannak, ezért inkább lemondott13:00 Gyorsbüfé előtt önkielégített a cigány - de legalább addig is nem a bűnözők és ingyenélők számát szaporította12:48 Egészen egy nagykörúti luxusszállóig "menekült" Orbán macedón cimborája
24 óra legolvasottabbjai

Külföld ::

Az Európai Bíróság legújabb ötlete: jöjjenek az EU-ba a homokos "menekültek" is!

Reklám

Menedékjogot kaphatnak az Európai Unió területén azok a "homoszexuális bevándorlók", akik "megalapozottan félnek attól, hogy hazájukban börtönbüntetést kaphatnak szexuális identitásuk miatt" – derül ki a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság csütörtökön közölt határozatából.

Már csak ők hiányoztak
Az európai uniós testület három afrikai buzi ügyében foglalt állást, akik korábban Hollandiában nyújtották be menedékkérelmüket – arra hivatkoztak, hogy szexuális irányultságuk miatti üldözik őket.
Az Európai Bíróság ítélete alapján a ferde hajlamúak börtönbüntetését törvénybe iktató rendelkezések "önmagukban üldöztetést testesíthetnek meg", ha az adott ország hatóságai a mindennapokban szigorúan betartatják az adott szabályozást.
A luxembourgi bíróság hozzátette: senkitől nem várható el, hogy üldöztetéstől való félelme miatt titkolja szexuális irányultságát, mivel ez "egyenértékű lenne személyes identitásának megtagadásával".
Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy automatikusan menekültstátust nyerhetnének el a homokos bevándorlók. Az egyes tagállamok hatóságainak alaposan ki kell vizsgálniuk, hogy hazájukban valóban üldöztetést szenvednek-e el a kérdéses személyek – közölte a bíróság.
A menekültek jogáról szóló nemzetközi egyezmények kimondják, hogy a menekültstátusért folyamodó bevándorlóknak faji, vallási, etnikai vagy politikai okok miatt az üldözéstől való megalapozott félelmet kell bizonyítaniuk.
Világszerte több mint hetven országban alkalmaznak olyan törvényeket, amelyek kriminalizálják a "melegeket" – közölte a Jogászok Nemzetközi Bizottsága nevű lobbiszervezet.
Az Amnesty International nevű köcsögvédő csoport adatai szerint fokozatosan növekszik a homokosokat sújtó törvények száma Afrikában: most a kontinens harminchat országában büntetik az azonos neműek közötti kapcsolatot.
Görögországban ötezer eurós kártérítés jár a fartúróknak
Görögország nem mutatott fel megfelelő indokot arra, hogy miért zárja ki az élettársi kapcsolatról szóló görög jogszabály az azonos nemű "párokat" ebből a jogintézményből, ezért az Emberi Jogok Európai Bírósága úgynevezett Nagykamarája csütörtökön úgy határozott: ez "indokolatlan diszkrimináció", és "sérti a családi és magánélethez való jogot".
Görögország 2008-ban hozott törvényt arról, hogy bevezeti a jogilag elismert élettársi kapcsolat intézményét azok számára, akik a házasságnál rugalmasabb jogi kereteket kínáló jogi kapcsolati formát szeretnék választani, ám ezt csak az ellentétes nemű párok számára tette lehetővé, az azonos nemű "párok" számára nem. A panaszosok ötezer euró "kártérítést" kapnak Athéntól. A döntés a jogszabály érvényességére nincs automatikus hatással.
A görög állam az eljárásban gyakorlatilag azzal érvelt, hogy az elismert élettársi kapcsolat intézményét olyan gyermekek és gyermekes szülők jogállásának tisztázására és megerősítésére alkotta, akik nem élnek házasságban, nem is akarnak összeházasodni.
A bíróság ugyanakkor úgy ítélte meg hogy még ha ez igaz is, akkor sem szolgál magyarázattal arra, hogy miért kell az azonos neműeket "kirekeszteni" ebből a lehetőségből, míg például az ellentétes neműek számára az élet más területeinek jogi kérdéseit is szabályozza az erről szóló jogszabály, és ők akkor is élhetnek a lehetőséggel, ha nincs gyerekük. Ráadásul a bíróságot Athénnak arról sem sikerült meggyőznie, hogy ezt a célt, a házasságon kívül születettek jogállásának rendezését, hogyan szolgálja az, ha az azonos neműeket kizárják a rendelkezés hatálya alól.
"Az azonos nemű párok ugyanúgy képesek stabil, elkötelezett kapcsolatban élni, mint az ellentétes neműek. Ezért a bíróság úgy véli, a panaszosokat kapcsolataik jogi elismerésében és védelmében hozzájuk hasonló helyzetben vannak" - érvelt az Emberi Jogok Európai Bírósága.
A bíróság arra is kitér, hogy az Európa Tanács 47 tagállama között egyáltalán nincs összhang azt illetően, hogy jogilag elismerik-e az azonos neműek kapcsolatát, és ezt minden ország maga döntheti el. A strassburgi bírák rámutatnak ugyanakkor, hogy szerintük a trend ebbe az irányba mutat; 19 tagállamban létezik ugyanis a jogilag elismert bejegyzett élettársi kapcsolat jogintézménye, s ezek közül csak kettő olyan van - Görögország és Litvánia - ahol ez a lehetőség az azonos nemű "párok" számára nem elérthető.
(MTI korrigálva)


Hozzászólások ( hozzászólás)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready