Európa mentális betegsége ma a szélsőséges liberalizmus, annak különböző válfajai, ilyen az úgynevezett "méregzöld" ideológia is, amelynek ma már vajmi csekély köze van a valódi környezetvédelemhez. Jó példa erre egy svájci eset.
Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy egy nem svájci származású (hanem bosnyák muszlim) zürichi zöldliberális politikus (Sanija Ameti) gondolt egyet, és lőgyakorlaton Jézus- és Mária-képekre lövöldözött.
Zoom
Ezt a roppant "progresszív" tettet a saját Instagram-oldalán osztotta meg. A bejegyzést később törölték, és adott is valamiféle magyarázatot, ahogy szokott ez lenni, "elnézést kér azoktól, akiket megsértett".
Zoom
Nyilván itt két lehetőség van, egyik sem megnyugtató. Ha épelméjű, akkor tudta, hogy ezzel sokakat meg fog sérteni. Ha nem tudta, akkor pedig nem normális. A zöldliberálisok között mondjuk mindkettő egy reális opció lehet... Svájcnak pedig annál nagyobb baja, hogy ilyen politikusai is vannak.
További következményekről egyébként nem tudunk.
Itt óhatatlanul összehasonlítgatni támad kedve megint az embernek: mi lett volna, ha nem Jézust és Máriát lövöldözte volna, hanem mondjuk Mózest vagy Mohamedet? Költői a kérdés, mindenki tudja rá a választ...
L. J. - Kuruc.info