Bezár!
2020. augusztus 13., csütörtök, Ipoly, Áldáska, Ibolya napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:37 Török miniszter: távoktatással indul a tanév22:23 A brit tudósok legnagyobb felfedezése: mégsem kellene minden fertőzöttet a vírus áldozatának tekinteni22:11 Hazai illúziók22:04 A Kurszk tengeralattjáró pusztulásának 20. évfordulójára emlékeztek Oroszországban21:48 Aszad: az amerikai szankciók a terroristáknak nyújtanak támogatást21:32 Európa legkorábbi ismert csonteszközeit azonosították20:53 Oroszország önellátóvá teszi magát ritkaföldfémekből20:22 "Szervezetünk nagyon meggyengült" - Simonka György kizárását kezdeményezték a Fideszből20:02 Hát persze hogy aggódik Pompeo a fehéroroszországi fejlemények miatt19:40 Levelet kapott az Opre Roma, rossz hír van benne19:25 Egy keréken, 236-tal hajtó motoros balesetezett - másnap19:09 Hárman meghaltak, hatan megsérültek a skóciai vonatbalesetben18:38 Ideges volt a fiatal, teljesen érthető, hogy összetörte Veszprém herendi életfáját18:13 Meglepődött a nagymama, amikor drogos purdék helyett rendőrök nyitottak be hozzá17:56 Megtalálták a T-rex unokatestvérét
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek :: :: Hozzászólások

A Városliget Zrt. vezérigazgatójával tárgyaltak a Mi Hazánk politikusai

Reklám

A Városliget Zrt. vezérigazgatójával, Gyorgyevics Benedekkel tárgyalt Nagy Attila, a Mi Hazánk Mozgalom budapesti elnöke és Nagy Zsolt, a párt budapesti városkép- és műemlékvédelmi vezetője. Közleményük szerint a jó hangulatú szakmai megbeszélés közben a párt politikusai felvázolták a Mi Hazánknak az egész Ligetre kiterjedő elképzelését, amelynek főbb pontjai a következők:
1. Alapkoncepciójuk az, hogy az 1945 előtti állapot kerüljön minél nagyobb arányban visszaállításra.
2. Jobboldali ellenzéki pártként nem támogatták és nem is fogják támogatni a baloldal által követelt teljes építkezési leállást.
3. A jelenleg folyó Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum építését tudomásul veszik.
4. A Liget Projekt hátralévő beruházásaiból támogatják:
- a volt Közlekedési Múzeum és a Városligeti Színház eredeti terveknek megfelelően való visszaépítését,
- a környező kerületek polgárainak igényét kielégítő sportlétesítmények megépítését.
5. Az új Nemzeti Galéria a tervekben szereplő épület helyett a visszaépítendő Iparcsarnokban kapjon helyet.
6. Javasolják az 1885-ös Budapesti Általános Kiállítás Király pavilonjának és az ezeréves államiságunk tiszteletére megépült Millenniumi Kiállítás korzójának visszaállítását (öntöttvas zenepavilon + világító szökőkút).
A közel egyórás találkozó után a Városliget Zrt. vezérigazgatója átvette és megköszönte a részletes javaslatokat, amelyeket - ígérete szerint - megfontolás tárgyává tesz. A Mi Hazánk Mozgalom továbbra is kiáll az elődeink által épített örökség mellett, figyelembe véve, hogy a zöldterületek már ne csökkenjenek tovább! - írja Nagy Attila és Nagy Zsolt.
Reklám




Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready