Nem indul a választáson Volner János egyszemélyes pártocskája - jelentette be közleményében a politikus.
Zoom
Pedig már alakították is a politikai életet - legalábbis azt írja önfényező szövegében:
A Volner Párt alig egy éves történelme alatt országosan ismertté, a politikai élet állandó szereplőjévé, sőt - egyes kérdésekben - alakítójává vált. Aktivitásunknak és névválasztásunknak köszönhetően a pártot és annak politikai irányvonalát ismeri a magyar választók háromnegyede, a Volner Párt nevét pedig jelenleg többen ismerik, mint a hatalomra készülő balliberális tömbét.
Ugyanakkor elismeri:
Támogatottságunk folyamatosan nőtt, de még nem éri el az országgyűlési képviselethez szükséges 5 százalékot. Ebből kiindulva azt a felelős döntést hoztuk, hogy nem indulunk el a 2022-es országgyűlési választásokon.
Annyira rendes, hogy a "hazát" (értsd: Fidesz) választotta a pénz helyett... Hamarosan kiderülhet, mi lesz ezért a "haza" hálája.
Vitán felül áll, hogy a párt további építéséhez nagyon jól jönne a választási kampányban megszerezhető több száz millió forintos állami támogatás, hiszen politikát pénz nélkül nagyon nehéz csinálni. Mivel azonban jobbközép pozíciónk miatt elsősorban jobboldali szavazókat tudunk megszólítani, 5 százalékot el nem érő választási szereplésünk a balliberálisok hatalomra jutásának esélyét növelné. A döntés számunkra nem lehetett kérdéses: a hazánkat választjuk a megszerezhető állami százmilliók helyett.
Ráadásul ezt kéri Toroczkaiéktól is:
Ezúton kérem minden, a Jobbikból korábban kivált és pártot alapító politikustársamat arra, hogy kövesse a Volner Párt példáját. Varga-Damm Andrea, Toroczkai László, Bencsik János: arra kérlek benneteket, ne veszélyeztessétek Magyarországot azzal, hogy jobboldali szavazatok megszerzésével növelitek a balliberális tömb hatalmi esélyeit. Kérlek benneteket, maradjatok ti is hűek a Jobbik Alapító Nyilatkozatának szelleméhez és kövessetek el mindent annak érdekében, hogy a kommunista utódpártoktól és a velük összeforrt szélsőséges liberálisoktól megvédhessük Magyarországot!
Frissítés: Kohn bácsi és a volneri következetesség
"Kommunista ifjúból liberális vezető" - 2017-ben még ilyen videókat készített arról az Orbánról, aki ma egyet jelent számára a hazával. De persze nem a pénzért, ugyan...