A 11 éves felsőmocsoládi kisfiú megölésével gyanúsított egyik hajléktalan októberben pizsamában éhségsztrájkolt a Kaposvári Törvényszék épülete előtt. A bíróság távolságtartási végzést hozott a férfi ellen, aki agresszív természetét utcája lakóinak aláírásaival próbálta cáfolni.

A férfi akkor vált hajléktalanná, amikor a bíróság előbb 120 napra, majd még 60 napra távolságtartási végzést hozott ellene. A döntés szerint nem közelíthette meg feleségét. A férfi azt állítja, hogy sem szóban, sem telefonon nem zaklatta feleségét, aki ennek ellenére kihívta a rendőröket.
Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője az eset kapcsán elmondta: a férfit kétszer két hónap távolságtartásra ítélték, nemcsak zaklatás, de súlyos testi sértés miatt is. A feleség szerint a férj a lányát is bántalmazta, ezért könnyű testi sértés, sőt kiskorú veszélyeztetése miatt is feljelentették.

Polcz Erika, a "megrendelő"
Közben a Kaposvári Újság azt írta, hogy orvvadásznak gondolta Szita Bence gyilkosait az a vadász, aki később a rendőrségen jelentette a velük való találkozást. A vadásszal készített interjú szerint a férfi a sántosi erdőben vaddisznóra vadászott hétfő este, Szita Bence eltűnésének napján egy barátjával. Lövést hallottak, és mivel az úgynevezett beírókönyv szerint rajtuk kívül más nem volt a területen, arra gondolt, hogy vadorzók lehetnek.
Két autót vettek észre este negyed kilenckor, eléjük állt a kocsijával és kiszállt, mire az egyiknek felkapcsolták a reflektorát, hogy ne lássa, ki az, és kiszállt belőle egy férfi – idézte fel a történteket a tanú. Arra a kérdésére, hogy mit keresnek itt, az ismeretlen arrogánsan visszakérdezett: mi köze hozzá, a lövés említésére pedig közölte, hogy ő is hallotta, de nézze meg, nincs semmi a csomagtartóban.
A név nélkül nyilatkozó vadász azt mondta: látott valakit a kormány mellett, aki lecsúszott, és a fejébe húzta a sapkáját. Mivel a gyilkosok egyike azt állította, hogy nővel van ott, elköszöntek tőle. Azt már csak a visszapillantóból látta, hogy a másik kocsiban is ül valaki. Ekkor ismét arra gondolt, hogy mégiscsak orvvadászok lehetnek, és jelentette a rendőrségnek a történteket.
Frissítés: "Erős kifejezés, hogy ember"
A Kapos.hu stábja az egyik gyilkos falujában járt - a helyiek szerint az elkövető többet volt börtönben, mint szabadlábon, s "erős kifejezés, hogy ember":
2. frissítés: Olvasónk írja:
Mivel a Kapos.hu videójának készítői nem jelezték, melyik gyilkosról kérdezik az embereket, szeretném leszögezni, hogy a fenti összeállításban nem Kertész Józsefről, hanem B. Józsefről van szó. A teljes neve Bogdán József (etnikumát nem kell kommentálnom), de inkább Gubina Jóskaként ismert. Sántosi lakos volt, összedőlt a háza, ezért vált hajléktalanná.
A videóban megszólaló helyi lakosok elmondásai teljesen korrektek. József már fiatal kora óta folyamatos visszatérő vendégük a bv-intézeteknek, úgy is lehetne fogalmazni, hogy ő már úgy megy vissza a börtönbe, mintha haza menne.
Ez nem meglepő, mert életének 57 évéből igen csekély, amit szabadlábon töltött. Egy olyan "emberről" beszélünk, akinek fogalma sincs a normális, rácsokon kívüli életről. Bűnügyi lajstroma nagyon hosszú, javarészt erőszakos bűncselekmények miatt ült, de nem ez a gyilkosság az első aljas húzása, kb. a '90-es évek elején egy holland turistanőt brutálisan megerőszakolt. Október elején szabadult, de most se bírt magával. A sántosi polgármestert már megfenyegette, hogy adjon neki az összedőlt háza helyett egy másikat, mert ha nem, akkor elvágja a torkát.
3. frissítés: Megkínozták Bencét
Bence kis testét és arcát olyan sebek és vágások borították, amelyek arra utalhatnak, hogy a brutális tettesek megkínozták halála előtt a fiút - értesült mentős körökből a Blikk. A lap megjegyzi, Polcz Erika aberrált cinkostársait jól ismerték a rendőrök. A Kaposváron csak Kojakként elhíresült B. József (57) a gyilkosság előtt alig három héttel, október 9-én léphetett ki a rácsok mögül. A férfi fiatalkorától rettegésben tartotta a környéket: bűnlajstromán szexuális erőszak, okirat-hamisítás és garázdaság is szerepelt.
– Szét foglak szabdalni és el foglak ásni – idézte fel az Indexnek a brutális férfi rémisztő szavait az asszony, aki szerint Polcz Erika és volt férje szeretők voltak. K. József lányát is molesztálta, ezért rémült neje a rendőröktől kért segítséget.
(Kuruc.info - Kapos.hu - MNO - Blikk - Index nyomán)