2019. július 21., vasárnap, Dániel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:24 "Nőt keresett magának" a krétai gyilkos, az sem zavarta, amikor már nem volt életben09:55 Illegális gyorsulási versenyt látogattak meg a rendőrök09:41 Barbarossa hadművelet: a Wehrmacht és Vörös Hadsereg összehasonlítása a szervezés területén09:14 Tovább ritkítják a dzsihadistákat Irakban08:25 Szerelmes lett Romániába egy "belga" - oláh juhászok botjai józanították ki08:03 Kicsavarták a szivárványos zászlót a buzeráns kezéből egy lengyel városkában07:47 A brit tanker elfogásának első gyakorlati haszna: Szaúd-Arábia két és fél hónap után útjára engedte az iráni tartályhajót07:30 Azonosíthatatlan lehet már a Hableány-baleset utolsó áldozata06:51 14 méteres árokba zuhant egy illegális bevándorlókkal teli busz Macedóniában22:45 A helyhatósági választások szabadságáért tüntettek Moszkvában22:18 A Kína-párti nyugdíjasok is utcára vonultak Hongkongban, közben a rendőrség megtalálta az ürgebőrbe varrt robbanószerkezeteket21:54 Az Iráni Forradalmi Gárda kommandósai kötélen ereszkedtek le a brit kőolajszállító-hajóra a Perzsa-öbölben21:32 Ha a Hitler életére törőket éltetheti, a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen hablatyolhat, akkor bezzeg nem remeg Merkel21:05 A hőség mellett zivatarokra, felhőszakadásra is számíthatunk vasárnap20:53 Munkagépek ütköztek a ferihegyi repülőtéren
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Merkel mércéje: ha Izrael mészárol irániakat, az rendben van, de ha azok visszalőnek, azt a legélesebben elítéli

A német szövetségi kormány provokációnak tartja, és a legélesebben elítéli az izraeli katonai állások ellen végrehajtott iráni rakétatámadásokat - közölte csütörtökön a német külügyminisztérium.
Zoom
Készen kapja a nyilatkozatai szövegét...
A közlemény szerint a berlini vezetés nagy aggodalommal fogadta a híreket, amelyek szerint irániak szerda éjjel Szíriából rakétákkal támadták a Golán-fennsíkon állomásozó izraeli katonaságot.
Mint írták, a német kormány mindig is hangsúlyozta, hogy Izraelnek joga van az önvédelemhez, de döntő fontosságú, hogy ne mérgesedjék tovább a helyzet. Ezért mindent meg kell tenni azért, hogy „legyen végre fenntartható politikai megoldás a szíriai konfliktusra”, mert csak ezzel lehet véget vetni a szíriai lakosság szenvedésének, és megelőzni, hogy még nagyobb veszélybe kerüljön a térség stabilitása.
Izraeli adatok szerint a támadást az iráni Forradalmi Gárda külföldi műveletekre szakosodott egysége, az al-Kudsz hajtotta végre. A támadásnak nem volt áldozata, az anyagi kár korlátozott. Az izraeli légierő "megtorlásul" több tucat iráni katonai célpontot támadott Szíriában csütörtökre virradóra.
Ki is lőtt először?
Azt mind a zsidóbérenc "német" kormány, mind pedig a magyarországi talmudista iroda elhallgatja, hogy az állítólagos iráni rakétázás előtt Izrael rendszeresen támadta Szíriát és a területén tartózkodó iráni erőket, legutóbb közel harminc perzsát ölve meg. Akkor ígérte meg Irán, hogy válaszolni fog az agresszióra.
Ha azonban ez volt a válaszuk, akkor az sajnos igen gyengére sikeredett, ráadásul ha a zsidók kivételesen nem hazudnak, akkor az erre adott válaszukban (mert ők mindig csak válaszolnak, ugye, az előzményeket számon tartani pedig antiszemitizmus) szétbombázták Irán szíriai katonai létesítményeit.
Szíria: a zsidók előbújtak a terroristák mögül, és közvetlen fegyveres konfrontációba bocsátkoztak
Izrael Szíria elleni újabb rakétatámadása arról tanúskodik, hogy közvetlen fegyveres konfrontációba bocsátkozott Szíriával - közölte a szíriai külügyminisztérium csütörtökön a SANA állami hírügynökség jelentése szerint.
„A cionista entitás és szövetségesei a terrorcsoportok mögötti bujkálásból előlépve közvetlen fegyveres konfrontációba bocsátkoztak Damaszkusszal” – áll a közleményben.
„Ez az új fejezet már megkezdődött, az eddigi megbízottak helyett azonban magukkal a főszereplőkkel” – tette hozzá a külügyminisztérium, a megbízottak megnevezéssel utalva a terrorista szervezetekre, amelyeket Damaszkusz (és minden értelmesebb megfigyelő) szerint Izrael támogat.
A külügyi tárca ellenséges cselekménynek minősítette az izraeli légicsapásokat, és afelől biztosított, hogy az nem járt sikerrel a Szíriában meghiúsított összeesküvés-elmélet felélesztését illetően. A támadás növelni fogja a feszültséget a térségben, ami komoly fenyegetés a biztonságra és a nemzetközi békére tekintve – jelentette ki a külügyminisztérium.
Legalább 23-an vesztették életüket
Az izraeli rakéták Damaszkusz közelében, az ország középső és déli részén értek különböző katonai célpontokat, a szíriai hadseregét, a – szíriai kormányerők oldalán harcoló – Hezbollah libanoni síita szervezetét és iráni tanácsadók létesítményeit – közölte Rámi Abder-Rahmán, a szíriai belháború eseményeiről kiterjedt aktivistahálózata révén rendszeresen beszámoló Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjának vezetője.
A támadásban legalább 23 katona halt meg – mondta Abder-Rahmán, hozzátéve: a halálos áldozatok száma nőhet, mivel vannak súlyos sebesültek is. A szíriai hadsereg halottjai között van két tiszt is, és egyelőre nem tudják, hogy a 18 külföldi között hány iráni van – tette hozzá.
(Kuruc.info - cionista MTI korrigálva)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready