A német szövetségi kormány provokációnak tartja, és a legélesebben elítéli az izraeli katonai állások ellen végrehajtott iráni rakétatámadásokat - közölte csütörtökön a német külügyminisztérium.
Zoom
Készen kapja a nyilatkozatai szövegét...
A közlemény szerint a berlini vezetés nagy aggodalommal fogadta a híreket, amelyek szerint irániak szerda éjjel Szíriából rakétákkal támadták a Golán-fennsíkon állomásozó izraeli katonaságot.
Mint írták, a német kormány mindig is hangsúlyozta, hogy Izraelnek joga van az önvédelemhez, de döntő fontosságú, hogy ne mérgesedjék tovább a helyzet. Ezért mindent meg kell tenni azért, hogy „legyen végre fenntartható politikai megoldás a szíriai konfliktusra”, mert csak ezzel lehet véget vetni a szíriai lakosság szenvedésének, és megelőzni, hogy még nagyobb veszélybe kerüljön a térség stabilitása.
Izraeli adatok szerint a támadást az iráni Forradalmi Gárda külföldi műveletekre szakosodott egysége, az al-Kudsz hajtotta végre. A támadásnak nem volt áldozata, az anyagi kár korlátozott. Az izraeli légierő "megtorlásul" több tucat iráni katonai célpontot támadott Szíriában csütörtökre virradóra.
Ki is lőtt először?
Azt mind a zsidóbérenc "német" kormány, mind pedig a magyarországi talmudista iroda elhallgatja, hogy az állítólagos iráni rakétázás előtt Izrael rendszeresen támadta Szíriát és a területén tartózkodó iráni erőket, legutóbb közel harminc perzsát ölve meg. Akkor ígérte meg Irán, hogy válaszolni fog az agresszióra.
Ha azonban ez volt a válaszuk, akkor az sajnos igen gyengére sikeredett, ráadásul ha a zsidók kivételesen nem hazudnak, akkor az erre adott válaszukban (mert ők mindig csak válaszolnak, ugye, az előzményeket számon tartani pedig antiszemitizmus) szétbombázták Irán szíriai katonai létesítményeit.
Szíria: a zsidók előbújtak a terroristák mögül, és közvetlen fegyveres konfrontációba bocsátkoztak
Izrael Szíria elleni újabb rakétatámadása arról tanúskodik, hogy közvetlen fegyveres konfrontációba bocsátkozott Szíriával - közölte a szíriai külügyminisztérium csütörtökön a SANA állami hírügynökség jelentése szerint.
„A cionista entitás és szövetségesei a terrorcsoportok mögötti bujkálásból előlépve közvetlen fegyveres konfrontációba bocsátkoztak Damaszkusszal” – áll a közleményben.
„Ez az új fejezet már megkezdődött, az eddigi megbízottak helyett azonban magukkal a főszereplőkkel” – tette hozzá a külügyminisztérium, a megbízottak megnevezéssel utalva a terrorista szervezetekre, amelyeket Damaszkusz (és minden értelmesebb megfigyelő) szerint Izrael támogat.
A külügyi tárca ellenséges cselekménynek minősítette az izraeli légicsapásokat, és afelől biztosított, hogy az nem járt sikerrel a Szíriában meghiúsított összeesküvés-elmélet felélesztését illetően. A támadás növelni fogja a feszültséget a térségben, ami komoly fenyegetés a biztonságra és a nemzetközi békére tekintve – jelentette ki a külügyminisztérium.
Legalább 23-an vesztették életüket
Az izraeli rakéták Damaszkusz közelében, az ország középső és déli részén értek különböző katonai célpontokat, a szíriai hadseregét, a – szíriai kormányerők oldalán harcoló – Hezbollah libanoni síita szervezetét és iráni tanácsadók létesítményeit – közölte Rámi Abder-Rahmán, a szíriai belháború eseményeiről kiterjedt aktivistahálózata révén rendszeresen beszámoló Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjának vezetője.
A támadásban legalább 23 katona halt meg – mondta Abder-Rahmán, hozzátéve: a halálos áldozatok száma nőhet, mivel vannak súlyos sebesültek is. A szíriai hadsereg halottjai között van két tiszt is, és egyelőre nem tudják, hogy a 18 külföldi között hány iráni van – tette hozzá.
(Kuruc.info - cionista MTI korrigálva)