Az Auschwitzi Emlékmúzeum minden év karácsonyán az alkalomhoz illő posztokkal kedveskedik a Facebook-oldalára látogató érdeklődőknek. Így történt ez az elmúlt napokban is, amikor egy korábbi (3 évvel ezelőtti) és egy új bejegyzésüket rakták ki. (1. kép)
Zoom
Ezúttal azonban némi homokszem (mondhatni, kisebb szikla) került a gépezetbe. A december 24-én megjelent bejegyzés (2. kép) ugyanis rögtön egy olyan képillusztrációt tartalmaz, amelyen az auschwitzi (I-es számú) főtáborban, a férfi táborrész 15-ös blokkja előtt a foglyok számára felállított karácsonyfa látható. De mindez nem elég. Azt is írják, hogy a tábor utolsó karácsonyán, 1944. december 25-én, a fősodratú történetírás (értsd: történelemhamisítás) által halálgyárként emlegetett auschwitzi (II-es számú) Birkenau táborrészben három leánygyermek született. Ezt napi átlagnak tekintve az évi születésszám ezer körül lehetett csak Birkenauban, ami azért nem semmi, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a jól fizetett holokauszttörténészek szerint a 16 éven aluli táborlátogatóknak egy azonnali gázkamrák-sütődék viziten kellett részt venniük. A birkenaui adat ismeretében egyébként nem tarthatjuk nagyképű túlzásnak a lengyel Stanisława Leszczyńska bábaasszony állítását, aki azt mondta, hogy Auschwitzban ő maga 3 ezer sikeres szülésnél működött közre.
Mindezeken túl megemlítésre kerül az a másnapi bejegyzésben szerepet kapó tény is, hogy 1943. december 25-én a teljes auschwitzi táborkomplexumnak összesen 86.920 lakója volt.
Zoom
De vajon a másnap, azaz december 25-én közzétett poszt (3. kép) vajon felül tudta-e múlni ezeket a holohívők számára minden bizonnyal sokkoló tényeket? Megkockáztatom, hogy igen. Ebben ugyanis nem más szerepel, mint az, hogy 1943. december 25-én (a bejegyzésben itt tévesen az 1942-es év szerepel, de az előző napiban a helyes, 1943-as) a tábor 86.920 lakója közül 19.081 a láger kórházaiban vagy gyengélkedőin tartózkodott. Ez nem kevesebb, mint a teljes állomány 22%-a, azaz minden ötödik ember. Megjegyzendő, hogy a tábor kórházaiban a legmagasabb szintű egészségügyi ellátást biztosították, míg a gyengélkedők szerepe a rossz, legyengült fizikai állapotú foglyok pihenésének, feljavított kosztjának a garantálása volt. Kizártnak mondható, hogy az elmúlt 70 évben a világ bármely országában meg tudták volna akárcsak közelíteni ezt a teljesítményt. Csak az arányok érzékeltetése céljából érdemes megemlíteni, hogy a 22% azt jelenti, mintha mondjuk Budapesten egyidejűleg 400 ezer ember tartózkodna állami kórházakban, gyengélkedőkön.
Bizonyára nem erre számítottak a múzeum munkatársai, de utólag is jár nekik a revizionista kutatók és minden szabadon gondolkodó ember részéről az őszinte köszönet.
Skorzeny
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: